Lapiniai kopūstai

Lapiniai kopūstai
Žinomi nuo senovės laikų, kopūstų šeimos augalas, auginamas Europoje, Amerikoje ir Azijoje.
100 g lapinių kopūstų – 29 kcal
Turi beta-karotino, liuteino, kalcio, fosforo, magnio, geležies ir vitaminų A, B1, B2, B6, C, E ir K.
Vertingas antioksidantas
Dėl antioksidantinių savybių lapiniai kopūstai turi prieš-vėžinių, stiprių prieš-uždegiminių savybių, apsaugo nuo sklerozės. Kadangi jie yra lengvai virškinami bei turintys daug mineralinių druskų ir vitaminų, labai rekomenduojama juos vartoti vyresnio amžiaus žmonėms bei vaikams.
Daržovių pirmtakas
Viduramžių pabaigoje lapiniai kopūstai buvo puikiai žinomi ir plačiai auginami visoje Europoje. Šiandien tai kasdienis produktas brazilams, vokiečiams, portugalams, taip pat ir pietų afrikiečiams bei japonams. Lapiniai kopūstai vartojami ir Amerikoje.