Informacija telefonu: +370 61170170

Stirnienos kepsneliai su keptomis ant grotelių paprikomis ir pieno kepurėmis


Paruošimo būdas

Elnienos balnelį išvalyti, marinuoti raudoname vyne, supjaustyti į porcijas, suprieskoniuoti ir kepti labai karštame aliejuje su sviestu. Išimkite mėsą. Toje pačioje keptuvėje apkepkite svogūną, supjaustytą kubeliais, nupilkite riebalų perteklių, supilkite actą ir išgarinkite. Supilkite sultinį ir įdėkite juoduosius serbentus. Nuovirą išgarinti iki pusės, supilti grietinę. Virkite. Nukoškite ir įberkite prieskonių. Pieno kepuraites atidžiai nuvalykite ir supjaustykite gabaliukais. Svieste pakepkite grybus ir ant grotelių keptas paprikas be odos. Įberkite prieskonių. Vartojimo metodas: keptus pipirus ir pieno kepuraites sudėkite ant lėkštės. Šalia sudėti kepsnius ir užpilti karštu padažu.

Ingridientai
Kepintos geltonos ir raudonos paprikos (1kg) 300 g
Balnelis iš elnienos 800 g
Pieno kepuraitės 300 g
Svogūnas 30 g
Juodieji serbentai 100 g
Aliejus patepimui
Sausas raudonas vynas 300 ml
Žvėrienos nuoviras 200 ml
Vyno actas 40 ml
Grietinė 30% 80 ml
Česnakas 1-2 skiltelės
Druska ir pipirai pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS