Informacija telefonu: +370 61170170

Paruošimo būdas

Įkaitinkite orkaitę iki 250°C. Įdėkite grybus į kepimo indą ir apšlakstykite citrinos sultimis. Ištirpinkite sviestą puode, pridėkite špinatus ir truputį apvirkite. Įberkite druską ir pipirus, ir pagaliau nukoškite vandenį. Keptuvėje išlydykite sviestą, pakepinkite askaloninius česnakus, pridėkite kumpį, grybus ir kepkite keletą minučių. Įberkite pagal skonį druskos ir pipirų, įpilkite 2 šaukštus konjako ir trumpam padekite. Padažo paruošimo būdas: puode išlydykite sviestą, lėtai įpilkite miltus, kol taps vienoda masė. Nuolat maišydami supilkite pieną, truputį muskato riešutų, druskos ir pipirų. Išmaišykite, kad susidarytų vientisas padažas, pabaigoje įdėkite grietinę. Patepkite aliejumi karščiui atsparų indą, įdėkite špinatus, supilkite padažą ant viršaus, sutarkuokite sūrį ir užberkite, įdėkite į orkaitę (grilio funkcija). Kepkite keletą minučių. 

Ingridientai
Špinatų lapai (2,5 kg) 800 g
Marinuoti pievagrybiai (0,75 kg) 500 g
Smulkiai supjaustyti askaloniniai česnakai 2 vnt.
Parmos kumpis 4 skiltelės
Citrinų sultys nuo 1/2 vnt.
Sviestas 100 g
Konjakas 2 šaukštai
Druska pagal skonį
Šviežiai malti pipirai pagal skonį
SPAUSDINTI
IŠSAUGOTI
SIŲSTI EL.PAŠTU
DALINTIS