Ingredientai:

Salotoms

  • 1 burokėlis
  • 2 morkos
  • 1 ½ puodeliai Bonduelle lęšių
  • Druska
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Migdolai
  • Fetos sūris

Padažui

  • 1 puodelis jogurto
  • 1 česnakas (supjaustytas arba maltas)
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • Petražolės ir krapai
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus

1 žingsnis

Supjaustytas morkas ir burokėlius apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir įkaitintoje orkaitėje kepkite 25 – 30 min.

2 žingsnis

Pasiruoškime padažą – mažame dubenėlyje sumaišykite šiuos ingredientus – jogurtą, česnaką, smulkintas petražoles ir krapus, įspauskite citrinos sulčių, įberkite druskos ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus.

3 žingsnis

Į lėkštę suberkime konservuotus lęšius, ant viršaus uždėkime iškepusias daržoves. Pabarstykime fetos sūriu, migdolų riešutais, pagardinkime petražolėmis. Prieš patiekiant užpilkite pagaminto padažo.

Šiame recepte naudojama