1. >Blog'as
  2. >Nauja tvari pakuotė

Dauguma maisto produktų yra įpakuojami į įvairias pakuotes, tačiau jas kuriant yra naudojami įvairūs technologiniai procesai, kurių metų kombinuojamas plastikas, kartonas ir metalas. Tačiau tokias pakuotes ne visada yra lengva perdirbti.

Kasmet tobuliname savo gamybos technologijas, kurių metu stengiamės sukurti pakuotes, kuriuose būtų mažiau plastiko, jos būtų perdirbamos arba daugkartinės.

Pirmas žingsnis įveiktas

Konservuoti produktai yra įpakuojami į metalinius indelius, kurie gali būti perdirbami daugybę kartų – juos naudojant kitų produktų įpakavimui ar daiktų gamyboje.

Taip pat, iki 2025m. esame išsikėlę tikslą sumažinti naudojamų pakuočių masę ir storį, taip padarant "lengvesnes" pakuotes, kurios yra tokios pat efektyvios (užtikrinančios maisto produktų išsaugojimą, transportavimą bei atsparumą aplinkos veiksniams). Tokiu būdu mes galime sutaupyti naudojamo metalo, plastiko bei popieriaus kiekį.

Antras žingsnis jau žengiamas

Nusprendėme panaikinti plastikines konservuotų produktų pakuotes, kuomet įpakuojami trys ar du produktai.

Vietoj to nusprendėme pasirinkti kartotines pakuotes, kurios sudarytos iš 50% perdirbto kartono ir yra 100% perdirbamos! Šiuo pakeitimu visoje Europoje naudojamo plastiko kiekis sumažės apie 170 tonų.

Esame 100% įsipareigoję, norime būti tvarūs.