1. >Blog'as
  2. >Sodininkavimo idėjos su vaikais

Sodininkystė yra žaisminga ir smagi veikla, kurią galime atlikti kartu su vaikais. Kapstykitės žemėje, sodinkite ir mėgaukitės užaugintais vaisiais. Atraskite lengvus projektus, kuriuos galite išbandyti net jei ir neturite daržo!

Aromatiniai augalai

Lengvai auginami balkono kampe ir sode - petražolės, mėtos, čiobreliai, rozmarinai, laiškiniai česnakai, bazilikai ir kiti prieskoniniai augalai, puikiai tinka naujiems pojūčiams. Augalai greitai užauga, vaikai gali juos laistyti, liesti, uostyti ir net paragauti. 

 

Rinkitės mažas daržoves

Pavyzdžiui, ridikėliai turi daug privalumų. Jie greitai auga, todėl vaikai netaps nekantrūs, jais galima greitai pradėti mėgautis. Atėjus vasarai, užleisk vietą vyšniniams pomidorams: maži, lengvai nuskinami, saldūs ir be abejo skanūs. Mažiausiųjų pasididžiavimas!

Lęšių daiginimas

Lęšiai greitai dygsta ir mažiesiems lengva parodyti gamtos magiją. Prieš dieną lęšius pamirkykite vandenyje, nusausinkite. Į nedidelius indelius (pvz. stiklainiuką) įdėkite vatos, lęšius, pašlakstykite vandeniu, kad vata sušlaptų ir viską padėkite į šviesią vietą. Stebėkite kiekvieną dieną: jie greitai auga! Vata turi būti visada drėgna, tad nepamirškite palaistyti. Mėgaukitės magija.

 

Sukurkite bulvių šeimą

Labai smagus užsiėmimas su vaikais! Įdėkite žolės sėklas į kūno spalvos, plonų kojinių dugną, uždenkite pjuvenomis ar žeme. Kojinę tvirtai suriškite mazgu. Apverskite taip, jog sėklos būtų viršuje ir gautą "bulvę" paprašykite vaikų papuošti akių formos lipdukais, sagomis ir panašiai. "Bulvę" pamerkite į vandenį ar kasdien laistykite. Vaikai greitai pamatys, kaip auga plaukai!