Tortilijos – tai visame pasaulyje sparčiai populiarėjantis meksikietiškas patiekalas. Šiandien tortilijų receptai kuriami iš skirtingų maisto produktų ir gardinami savitais prieskoniais. Dairotės greitai paruošiamo, ryškaus skonio recepto? Siūlome išbandyti lengvai pagaminamą vegetariškos tortilijos versiją. Jei norisi patiekalo su mėsa, į ingredientų sąrašą galite įtraukti, pavyzdžiui, maltą jautieną. Patiekalai iš tortilijų – smagi ir skani idėja draugų vakarėliui ar šeimos savaitgaliui. Taigi...
Rekomenduojame viską gaminti viename inde, kad čili troškinys kuo geriau įsisavintų visų ingredientų skonius, kvapus. Mėsos pasirinkimas priklauso nuo jūsų, tačiau norintiems pasigaminti tikrą meksikietišką patiekalą patariama rinktis maltą jautieną. Geriausia naudoti jautienos sultinį, bet galimos ir kitos alternatyvos: kiaulienos, vištienos, daržovių sultiniai. Pjaustant svogūną kaupiasi ašaros akyse? Pasinaudoję šiais patarimais, išvengsite perštinčių, raudonų akių.
Troškinio aštrumą reguliuokite pagal savo poreikius. Jeigu naudojate raudonąsias pupeles čili padaže, galite dėti mažiau aštrios paprikos. Visgi, jeigu nutiko taip, kad troškiniui trūksta ugnelės, viską galima lengvai pataisyti. Taip, net ir pačioje gamybos procesų pabaigoje. Tiesiog pridėkite daugiau aitriosios paprikos ar prieskonių.
Jeigu namuose neturite grietinėlės, vietoj jos galite naudoti grietinę. Aštrų troškinį patiekti galima tiek vieną, tiek kartu su virtų ryžių garnyru. Aštrus troškinys taip pat gali būti serviruojamas kaip užkandis su traškiomis duonelėmis. Liko daugiau troškinio? Kitą dieną pasigaminkite tortilijos suktinukus.
Čili troškinio receptas yra vienas labiausiai paplitusių meksikietiškų patiekalų visame pasaulyje. Meksikietiška virtuvė pasižymi savo aromatų įvairove ir spalvingu patiekalų dekoravimu. Kukurūzai ir pupelės jau nuo senų laikų buvo vieni dažniausiai meksikiečių naudojamų ingredientų. Iš jų taip pat galima pasigaminti spalvingas meksikietiškas salotas.
Meksikietiška virtuvė išsiskiria savo aštrių prieskonių įvairove. Daugelyje receptų naudojami aitrieji pipirai, paprikos, česnakai, svogūnai, taip pat ir raudonėlis, kmynai, kalendra. Geriausia dalis ta, kad originalus čili troškinio receptas gali būti lengvai pritaikomas pagal kiekvieno individualų skonį.
Čili troškinys nukels į spalvingosios Meksikos gatves. Nustebinkite svečius, šeimos narius ar draugus sočiu ir gardžiu meksikietišku troškiniu. Keliauti po įvairias užsienio virtuves kartu su Bonduelle – paprasta!