1. >Receptai
  2. >Meksikietiška „quesadilla“ su plėšyta kiauliena, kukurūzais ir „čili“ pupelėmis

Meksikietiška „quesadilla“ su plėšyta kiauliena, kukurūzais ir „čili“ pupelėmis

Jei norite pasigaminti kažką ypatingo, bet kartu ir jaukaus, – meksikietiška „quesadilla“ su plėšyta kiauliena, kukurūzais ir „čili“ pupelėmis bus puikus pasirinkimas. Šis patiekalas sujungia sodrią lėtai troškintą plėšytą kiaulieną su saldžiais, sultingais kukurūzais, kurie suteikia šiek tiek gaivumo. „Čili“ pupelės prideda subtilią pikantišką natą, kuri ne tik praturtina skonį, bet ir suteikia papildomos tekstūros. Kiekvienas šio patiekalo kąsnis atskleidžia nepakartojamą skonio harmoniją, kuri akimirksniu nukels jus į saulėtą Meksiką.
20 minučių
Ingredientai
1 žmogui
80 g konservuotų kukurūzų „Bonduelle“,

80 g konservuotų raudonųjų pupelių „čili“ padaže „Bonduelle“,

80 g fermentinio sūrio,

40 g čederio sūrio,

100 g plėšytos kiaulienos,

30 g mėlynojo svogūno,

50 g sviesto.

100 g majonezo,

30 g „chipotle“ pastos,

5 g česnako,

30 g žaliųjų citrinų sulčių.
Ingredientai 1 porcijai
80 g konservuotų kukurūzų „Bonduelle“,

80 g konservuotų raudonųjų pupelių „čili“ padaže „Bonduelle“,

80 g fermentinio sūrio,

40 g čederio sūrio,

100 g plėšytos kiaulienos,

30 g mėlynojo svogūno,

50 g sviesto.

100 g majonezo,

30 g „chipotle“ pastos,

5 g česnako,

30 g žaliųjų citrinų sulčių.
  1. Žingsnis 1
    Majonezą sumaišykite su „chipotle“ pasta, smulkintu česnaku, žaliųjų citrinų sultimis. Šiuo padažu tepkite tortiliją.
  2. Žingsnis 2
    Ant tortilijos dėkite fermentinį ir čederio sūrį, plėšytą kiaulieną, smulkiai pjaustytus svogūnus, konservuotus kukurūzus ir raudonąsias pupeles „čili“ padaže. Ant viršaus pabarstykite šiek tiek fermentinio sūrio ir uždenkite kitu tortilijos lakštu, šiek tiek paspausdami, kad tortilija „susiklijuotų“ su įdaru.
  3. Žingsnis 3
    Kepkite tortiliją iš abiejų pusių keptuvėje ant sviesto, kol ši gražiai apskrus ir sūris išsilydys.
  4. Žingsnis 4
    Supjaustykite paruoštą „quesadilla“ trikampiais, šalia patiekite padažą. Štai ir viskas – belieka mėgautis puikaus skonio meksikietiška „quesadilla“ su plėšyta kiauliena, kukurūzais ir „čili“ pupelėmis.
Leisk save nustebinti
LengvasVidutinio sunkumoSudėtingas
< 15 Minučių15 - 45 Minučių45 m ir +
Apibūdinimas
  • Meksikietiški „tacos“ su plėšyta kiaulie...

    Kai oras dvelkia vasaros šiluma, tikriausiai nėra geresnio būdo praleisti laiką su šeima ir draugais, nei dalinantis gardžiais, aromatingais patiekalais po atviru dangumi. Vienas tokių galėtų būti meksikietiški „tacos“ su plėšyta kiauliena, dar kitaip žinoma kaip „carnitas“, kurie leidžia pajusti Meksikos virtuvės autentiškumą ir šilumą. „Carnitas“ – tai tradicinis meksikietiškas patiekalas, kilęs iš Centrinės Meksikos regiono, kur kiauliena lėtai verdama savo sultyse su įvairiais prieskoniais, ...

  • „Tacos“ su krevetėmis, ananasu ir čili p...

    Įsivaizduokite saulėtą dieną, kai jūros brizas lengvai glosto veidą, o ore tvyro tropinių vaisių aro...

  • „Tacos“ su „Portobello“ grybu, marinuota...

    Kai norisi kažko, kame derėtų turtingas skonis ir maistingumas, „tacos“ su „Portobello“ grybu, marin...