1. >Receptai
  2. > n a

N/A

Lengvas
4 asmenims
40 minučių
Ingredientai
4 žmonėms
Ingredientai 4 porcijoms
Leisk save nustebinti
LengvasVidutinio sunkumoSudėtingas
< 15 Minučių15 - 45 Minučių45 m ir +
Apibūdinimas
  • Makaronai su brokoliais ir rikotos sūriu

    Lengvai paruošiami makaronai, tinkantys kiekvienam. Brokoliai ir rikotos sūris – pikantiški šio gardaus patiekalo prieskoniai. Leisk jiems nustebinti jus ir jūsų svečius!

Naudingi patarimai

Bulguro kruopas galite paruošti kitu, šiek tiek greitesniu būdu. Tereikia šias įberti į puodą, užpilti verdančiu vandeniu ir ant nedidelės ugnies pavirti 5–7 minutes. Nesvarbu, kurį būdą pasirinksite, svarbiausia, kad prieš patiekiant salotas kruopos būtų pakankamai atvėsusios ir birios.

Ingredientų kiekį galima pasirinkti individualiai, atsižvelgiant į porcijų skaičių ir valgymo įpročius. Norintiems, kad konservuotos avinžirnių salotos būtų dar skanesnės, patariame šias pagardinti šviežiomis žolelėmis. Pavyzdžiui, mažais gabalėliais supjaustytos petražolės šakelė ar keli baziliko lapeliai suteiks intensyvesnį skonį.

Avinžirnių salotos – skirtingos variacijos

Tam, kad šis avinžirnių salotų receptas būtų dar spalvingesnis, galima pridėti šviežių daržovių. Esant poreikiui, avokadą ir ridikėlius galima pakeisti kubeliais pjaustytu agurku ir keliais žaliosios cukinijos griežinėliais. Gausite išvaizdžias žalias salotas, kurios patiks visai šeimai. Dar keli variantai, kaip galite pakeisti jau įprastas salotas:

1. Įprastų salotų alternatyva gali būti gaminama iš šviežių pomidorų ir plonomis juostelėmis pjaustytų raudonųjų paprikų. Šias salotas pagardins smulkiai pjaustyti svogūnai. Bulguro kruopos puikiai subalansuos skonių paletę. Beje, jeigu norisi daugiau spalvų, siūlome išbandyti Bonduelle salotas. Šiam receptui dar prireiks juodųjų pupelių, kukurūzų ir, žinoma, avinžirnių. Sodrumo suteiks tyras alyvuogių aliejus.

2. Ieškantiems lietuviškos salotų alternatyvos patiks avinžirnių salotos su majonezu. Pagal poreikį šias galite pagardinti vištiena arba kumpiu. Sotesnis variantas tiks tiek užkandžiui, tiek pietums ar vakarienei. Žinoma, verta įtraukti ir kitų daržovių – dėl skonių įvairovės ir vaizdo. Nesvarbu, daržovės šviežios ar konservuotos – avinžirnių salotos su keliais papildomais ingredientais bus maistingesnės.

Taigi, įtraukus skirtingus ingredientus, galima sukurti tikrą spalvų ir skonių šventę. Vienų patiekalų paruošimas užtrunka ilgiau, o kitų – trumpiau. Tad norėdami išbandyti ką nors naujo, atsižvelkite, kiek laiko tam galite skirti ir atitinkamai suraskite labiausiai patinkantį receptą. Daugiau gardžių Bonduelle patiekalų galite rasti receptų skiltyje.

Ar žinojote?

Avinžirniai turi viską, dėl ko jie turėtų atsidurti ant kiekvieno stalo. Juose gausu baltymų ir skaidulų, todėl jie yra vieni iš pagrindinių ingredientų veganams ar vegetarams skirtų tinklaraščių receptuose. Juose mažai riebalų ir daug lengvai pasisavinamų angliavandenių – tai puikus mėsos pakaitalas. Plačiau, kodėl verta įtraukti ankštinius augalus į kasdienį maisto racioną, galite sužinoti paspaudę ant šios nuorodos.

Avinžirniuose taip pat yra daug vitaminų ir mineralų, tokių kaip geležis, magnis, kalis. Taip pat jų miltuose nėra glitimo. Šią ankštinę daržovę nesunku integruoti į daugybę daržovių salotų su agurkais ir svogūnais, cukinijomis ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Taip pat avinžirniai puikiai tiks pagardinti paprastas pomidorų ir fetos sūrio salotas.

Norintiems greito, lengvo ir maistingo patiekalo – šis receptas puikus pasirinkimas. Akivaizdu, kad avinžirniai yra universali daržovė, todėl ja galima pagardinti daugelį patiekalų. Tad, kartu su Bonduelle drąsiai eksperimentuokite virtuvėje ir nustebinkite draugus ar artimuosius gardžiais patiekalais.