1. >Nuo 1853
  2. >„Bonduelle“ tikina – ateitis jau čia

Už tvarią žemdirbystę

Skaitmeniniai įrenginiai dabar yra neatsiejama mūsų gyvenimo dalis. Duomenys, algoritmai, robotai, dronai... Be jų tapo sunku gyventi. O kaip žemdirbystė – ar daržovės ir kiti produktai neturi nieko bendra su šiais prietaisais? Neapsigauk! Technologijos, ypač skaitmeninės, pagreitina žemdirbystės perėjimą prie agroekologijos. Leisk viską paaiškinti nuo pradžių.

Tai – ne magija, o technologijos

Ar teko girdėti apie „Cropio“? Tai programa, kuri padeda įvertinti įvairius sprendimus, siekiant sumažinti naudojamų trąšų ir vandens kiekį. Tokią naudoja „Bonduelle“ ūkiai, esantys Rusijoje. Kaip? Sekdami meteorologinius ir palydovinius duomenis, ūkininkai gali bet kuriuo metu stebėti pasėlius ir jų būklę.

Ateities numatymas

Prognozuojant kai kurių ligų ar kenkėjų išpuolius, nebereikia burti iš gamtos ženklų – viską padaro programos! Sekdamos rodiklius, jos leidžia anksti pastebėti kai kurių ligų vystymąsi, todėl daržovės ir kiti augalai lieka sveiki.

Kaip atrodys sėjimas?

Mums skaitmeninės technologijos – tai didžiulės galimybės tvaresniam žemės ūkio sektoriui! Norėdami ne tuščiai kalbėti, o imtis veiksmų, užmezgame daug partnerysčių. Mūsų mėgstamiausia sritis? Robotizacija, kurią naudojame piktžolėms ravėti, augalams laistyti.

„Bonduelle“ didžiausias tikslas šiuo metu – iki 2025 metų kiekvienoje dirbamoje žemėje pritaikyti alternatyvius ir tvarius pasėlių naudojimo metodus!