Šokoladinis avinžirnių pyragas

Lengvas
6 asmenims
45 minučių
Ingredientai
6 žmonėms
1 skardinės garuose ruoštų Bonduelle avinžirnių (425 ml)

100 g juodojo šokolado

80 g cukranendrių cukraus

80 ml pasirinkto aliejaus

70 g pilno grūdo miltų

60 ml medaus

25 g kakavos

5 kiaušiniai

2 a.š. kepimo miltelių

1 a.š. meduolių prieskonių
Ingredientai 6 porcijoms
1 skardinės garuose ruoštų Bonduelle avinžirnių (425 ml)

100 g juodojo šokolado

80 g cukranendrių cukraus

80 ml pasirinkto aliejaus

70 g pilno grūdo miltų

60 ml medaus

25 g kakavos

5 kiaušiniai

2 a.š. kepimo miltelių

1 a.š. meduolių prieskonių
  1. Žingsnis 1
    Avinžirnius sutrinkite su visu esančiu skysčiu.
  2. Žingsnis 2
    Pridėkite kiaušinius, medų, cukrų ir aliejus. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
  3. Žingsnis 3
    Kitame inde, miltus sumaišykite su kakavos milteliais, meduolių prieskoniais ir kepimo milteliais.
  4. Žingsnis 4
    Sausus ingredientus sumaišykite su šlapiais. Gautą masę sudėkite į kepimo indą ir 35 minutes kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170°C.
  5. Žingsnis 5
    Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje su meduolių prieskoniais. Atvėsusį pyragą aptepkite šokoladu.