Salotas pasigaminti taip paprasta!

Tam, kad pietus pasigaminti būtų dar paprasčiau, siūlome mini pakuotes! Avinžirniai puikiai praturtins jūsų salotas.

grynasis kiekis: 160 g grynoji masė be skystos terpės: 130 g
pictogramme
sudedamosios medžiagos

Avinžirniai, vanduo, druska

Skaidulų šaltinis, Folio rūgšties šaltinis

maistinė vertė

100g
Energija (kJ) 502 kJ
Energija (kcal) 120 kcal
Riebalai (g) 2,2 g
Iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių (g) 0,2 g
Angliavandenių (g) 14,7 g
Iš kurių cukraus (g) 0 g
Skaidulų (g) 7,7 g
Baltymų (g) 6,4 g
Druskos (g) 0,48 g
Vitamino B9 (µg) 87,8 µg
paruošimo būdas

Paruošimo laiką sumažinome iki minimumo! Šios daržovės jau paruoštos keliauti į Jūsų patiekalus.

laikymo sąlygos

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

Atrask mūsų receptus

LengvasVidutinio sunkumoSudėtingas
< 15 Minučių15 - 45 Minučių45 m ir +
Apibūdinimas

Šiandien avinžirnių patiekalai dėl aukštos maistinės vertės ir universalumo vis labiau populiarėja visame pasaulyje. Jie gali būti patiekti kaip garnyras, užkandis ar netgi pagrindinis patiekalas. Receptų gausa itin didelė. Tam, kad maistingus patiekalus pasigaminti būtų dar paprasčiau, siūlome išbandyti jau apdorotus Bonduelle avinžirnius. Nė neabejojame, kad avinžirniai praturtins jūsų mitybą. Taigi, kodėl verta juos įtraukti į dienos meniu ir ką galite pasigaminti?

Patiekalai su avinžirniais

Avinžirnių receptai – neatsiejama Indijos, Turkijos, Pakistano, Maroko ir kitų šalių virtuvės dalis. Dėl įvairios baltymų, vitaminų ir skaidulų sudėties šis ingredientas yra paplitęs vegetariškoje virtuvėje. Kaip įtraukti avinžirnius į savo dienos valgiaraštį? Žemiau pateikiame kelias idėjas, nuo ko galėtumėte pradėti „pažintį“ su gardžiausias avinžirniais.

Falafeliai

Vienas populiariausių patiekalų – falafeliai. Tiek konservuoti avinžirniai, tiek mirkyti ir virti avinžirniai kuo puikiausiai tinka gaminant populiariuosius vegetariškus „kotletukus“. Tiems, kurie nori sutaupyti laiko, siūlome rinktis minkštus avinžirnius pakeliuose arba skardinėse. Šis patiekalas turi daugybę skirtingų gaminimo variacijų ir gali būti patiekiamas kaip užkandis arba kaip pagrindinis patiekalas.

Humusas

Taip pat ne ką mažiau populiarus yra rytietiškoje virtuvėje gausiai naudojamas humusas. Jis išgaunamas išvirtus avinžirnius iki vientisos masės sutrinant su tyru alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, sezamų pasta ir kitais ingredientais. Humusas gali būti sveika sviesto alternatyva sumuštiniams. Juo užkąsti galima tiek šviežias, tiek keptas daržoves. Be to, humusu pagardinami ir kiti pagrindiniai patiekalai, pavyzdžiui, orkaitėje keptos bulvės ir šviežios salotos.

Maistingos salotos

Salotų receptai su avinžirniais yra visavertis, tinkamai subalansuotas ir maistingas pasirinkimas. Gaivios itališkos salotos arba sočios marokietiškos konservuotų avinžirnių salotos nukels į egzotiškus kraštus ir papildys reikalingų vitaminų atsargas. Norite salotas paruošti dar greičiau? Pakeliuose esantys ingredientai pagreitins ir palengvins gaminimo procesą. Tai ypač aktualu nuolat skubantiems.

Lietuviškos virtuvės eksperimentai: avinžirniai su spirgučiais ir salotos su majonezu

Ankštinė daržovė sutinkama ir lietuviškoje virtuvėje. Vienas populiarių patiekalų – „košė“ su spirgučiais. Keli ingredientai su žolelėmis bei prieskoniais pakepami bendrame inde ir patiekiami kaip užkandis. Taip pat greitai ir lengvai gaminamos avinžirnių salotos su majonezu ir vištiena. Šie maistingi patiekalai yra itin sotūs, todėl gali būti ruošiami tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis valgis.

Paieškoje įvedę frazes „avinžirniai receptai“, „receptai iš avinžirnių“ ar „avinžirniai receptas“, surasite daugybę šio maistingo ingrediento panaudojimo būdų. Kaip iš šios gausos išsirinkti? Atsižvelkite į savo mitybos įpročius. Dažniausiai šie „padiktuoja“, kurie patiekalai galėtų papildyti jūsų meniu.

Avinžirnių paruošimas

Palyginus su kitais ankštiniais augalais, šie yra stambūs ir tvirti, todėl jų paruošimo procesas šiek tiek ilgesnis. Prieš virimą patariama juos papildomai mirkyti vandenyje. Papildomas žingsnis sutrumpina gaminimo laiką. Mirkyti rekomenduojama ne ilgiau nei 4 valandas, tuomet virti pakaks 45–50 minučių. Jeigu ketinate mirkyti per naktį, 12 valandų, prailginsite virimą iki 1,5 valandos (avinžirniuose prasideda dygimo procesai).

Nenorite kaskart svarstyti, kiek laiko virti avinžirnius, ir skirti papildomo laiko jų paruošimui? Siūlome išbandyti Bonduelle avinžirnius pakeliuose. Taip be didelių pastangų paruošite daugelį populiarių receptų.

Avinžirniai – nauda organizmui

Senovėje avinžirnius vertino ne tik kaip maisto šaltinį – tai buvo ir vaistams naudojamas ingredientas. Šiandien ankštinė daržovė yra žinoma kaip vienas turtingiausių augalinės kilmės baltymų šaltinių. Avinžirniuose daug baltymų ir skaidulinių medžiagų. Priežasčių, kodėl verta valgyti ankštinius augalus – itin daug.

Taip pat avinžirniuose gausu mineralinių medžiagų, įvairių vitaminų ir ląstelienos. Net greitai paruošiami patiekalai iš konservuotų avinžirnių prisideda prie greitesnės virškinimo veiklos organizme. Be to, avinžirnius vertina, nes šie turi daug:

  • fosforo;
  • geležies;
  • cinko;
  • magnio;
  • kalio.

Ši ankštinė daržovė turi kur kas didesnę maistinę naudą nei kitos. Sakoma, kad savo nauda ji lenkia net juodąsias pupeles.

Patiekalai iš avinžirnių gali būti įvairiausi: nuo užkandžių iki pagrindinių patiekalų. Aišku viena – avinžirniai leis eksperimentuoti ir keisti skaniausius receptus pagal savo skonį. Tam prireiks tik Jūsų fantazijos. Kartu su Bonduelle kurkite gardžias ir spalvingas maisto keliones sau ir savo artimiesiems.