Kaip ir didžioji dalis sriubų, brokolių trinta sriuba dera su česnakiniu batonu ar skrudinta tortilija. Tačiau nebijokite eksperimentuoti ir įtraukti jums patinkančius ingredientus. Patiekalas gali būti patiekiamas ne tik su riešutais, bet ir:
Priedų pasirinkimas itin platus, nes brokolis tinka prie daugelio produktų. Tad kiekvienas gali lengvai sugalvoti, kaip suteikti patiekalui savito skonio.
Tie, kuriems norisi sotumo, gali virti sriubą su papildomomis daržovėmis (pavyzdžiui, žiediniu kopūstu). Beje, jei norite įtraukti ir vištieną, šefai siūlo kelis variantus. Vištieną reikėtų išvirti atskirame arba tame pačiame puode. Pirmasis variantas – suplėšyti ilgiau virtą mėsą. Kitas pasirinkimas – brokolių sriuba su vištiena gali būti lengvai sutrinta.
Brokoliai priklauso kopūstų šeimos grupei. Brokolis žinomas kaip itin sveika ir nekaloringa daržovė, turinti gausų kiekį maistingų medžiagų. Brokolio sriuba kiekvieno organizmą pripildys kalciu, geležimi, vitaminais A ir C. Šiose daržovėse taip pat gausu gerųjų riebalų, kurie palaiko odos elastingumą ir veikia kaip uždegimų prevencija. Svarbiausios čia – tinkamos laikymo sąlygos: švieži brokoliai laikomi šaldytuvo apačioje, ne ilgiau kaip 2–3 dienas. Šaldyti – šaldiklyje, iki datos, nurodytos ant pakuotės.
Geriausia dalis ta, jog brokolius galima valgyti įvairius: šviežius, virtus, troškintus ar keptus. Jie puikiai tinka su kitais maistingais produktais, tad pusryčiams galima pasigaminti duonos skrebutį su avokadu ir kiaušiniu. Pietums ar vakarienei brokoliais galima pagardinti salotas, makaronų patiekalus, orkaitėje keptą mėsą ar žuvį.
Beje, yra ne vienas receptas, kuris šią daržovę leis pamėgti ir mažiesiems. Tiesa, kartais tokiuose receptuose sunku pasakyti, kad yra panaudotas ir brokolis. Vienas tokių pavyzdžių – daržovių košė. Vaikai nė nepajus, kad jų bulvių košė yra pagardinta brokoliais.
Tiek švieži, tiek šaldyti Bonduelle brokoliai kone kiekvienam patiekalui prideda papildomos maistinės vertės. Nesvarbu, tai trinta brokolių sriuba, salotos ar net pica. Suteikite savo patiekalams daugiau spalvų.
Teisingai apdoroti brokoliai užtikrins, jog sriuba su brokoliais ir kiti patiekalai turės daugiau maistingų medžiagų ir išsaugos unikalų skonį. Taigi, dalinamės keliais patarimais, į kuriuos vertėtų atkreipti dėmesį verdant šias daržoves:
Taip pat juos galima virti garuose. Šiai dienai šis būdas – saugiausias, nes išsaugo daugiausia vertingų maistinių savybių. Kaip atskirti ar brokoliai tinkamai apdoroti? Tinkamai apdoroti brokoliai yra švelniai traškūs ir šviesiai žalios spalvos, o pervirti – tamsiai žali ir suglebę.
Nesvarbu, brokolių sriuba trinta ar ne, tinkamai apdorotos daržovės išsaugos visas maistingas medžiagas. Pasirūpinkite sveikesniais pietumis arba vakariene su Bonduelle. Greitai pasigaminkite maistingą, nekaloringą ir itin sotų patiekalą.
Dairotės daugiau kasdienį mitybos racioną paįvairinsiančių, daug laiko nepareikalausiančių receptų? Receptų skiltyje rasite ir daugiau gardžių patiekalų idėjų.