Traškios avinžirnių salotos
2 a.š. kumino
Bulguro kruopų
Ridikėlių
Avokado
Salotų lapų
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Citrinos sulčių
2 a.š. kumino
Bulguro kruopų
Ridikėlių
Avokado
Salotų lapų
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Citrinos sulčių
- Žingsnis 1Nusausintus avinžirnius sumaišykite su kuminu, druska ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
- Žingsnis 2Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Paskleiskite avinžirnius ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje apie 20 minučių.
- Žingsnis 3Į indą suberkite bulguro kruopas ir šias užpilkite nedideliu kiekiu verdančio vandens. Palaikykite 30 minučių kol kruopos išbrinks.
- Žingsnis 4Nuplaukite ir nusausinkite salotos lapus. Griežinėliais supjaustykite ridikėlius, avokadą ir susmulkinkite salotų lapus.
- Žingsnis 5Atvėsintas kruopas, avinžirnius ir supjaustytas daržoves su smulkintais salotų lapais sudėkite į vieną indą.
- Žingsnis 6Salotas pagardinkite druska, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
Brokolių sriuba
Maistinga trinta brokolių sriuba nustebins ne tik jus, bet ir draugus ar šeimos narius. Itin paprasta ir lengvai paruošiama sriuba ne tik soti, bet ir maistinga. Visus metus parduotuvėse randamos daržovės ir vos keli slapti ingredientai – skonių žaismas ir skirtingų produktų darna pakerės net pačius išrankiausius. Toliau dalinamės receptu ir naudingomis šefo įžvalgomis.
Makaronai su brokoliais ir rikotos sūriu
Lengvai paruošiami makaronai, tinkantys kiekvienam. Brokoliai ir rikotos sūris – pikantiški šio gardaus patiekalo prieskoniai. Leisk jiems nustebinti jus ir jūsų svečius!
Avinžirniai indiškai
Naudingi patarimai
Bulguro kruopas galite paruošti kitu, šiek tiek greitesniu būdu. Tereikia šias įberti į puodą, užpilti verdančiu vandeniu ir ant nedidelės ugnies pavirti 5–7 minutes. Nesvarbu, kurį būdą pasirinksite, svarbiausia, kad prieš patiekiant salotas kruopos būtų pakankamai atvėsusios ir birios.
Ingredientų kiekį galima pasirinkti individualiai, atsižvelgiant į porcijų skaičių ir valgymo įpročius. Norintiems, kad konservuotos avinžirnių salotos būtų dar skanesnės, patariame šias pagardinti šviežiomis žolelėmis. Pavyzdžiui, mažais gabalėliais supjaustytos petražolės šakelė ar keli baziliko lapeliai suteiks intensyvesnį skonį.
Avinžirnių salotos – skirtingos variacijos
Tam, kad šis avinžirnių salotų receptas būtų dar spalvingesnis, galima pridėti šviežių daržovių. Esant poreikiui, avokadą ir ridikėlius galima pakeisti kubeliais pjaustytu agurku ir keliais žaliosios cukinijos griežinėliais. Gausite išvaizdžias žalias salotas, kurios patiks visai šeimai. Dar keli variantai, kaip galite pakeisti jau įprastas salotas:
1. Įprastų salotų alternatyva gali būti gaminama iš šviežių pomidorų ir plonomis juostelėmis pjaustytų raudonųjų paprikų. Šias salotas pagardins smulkiai pjaustyti svogūnai. Bulguro kruopos puikiai subalansuos skonių paletę. Beje, jeigu norisi daugiau spalvų, siūlome išbandyti Bonduelle salotas. Šiam receptui dar prireiks juodųjų pupelių, kukurūzų ir, žinoma, avinžirnių. Sodrumo suteiks tyras alyvuogių aliejus.
2. Ieškantiems lietuviškos salotų alternatyvos patiks avinžirnių salotos su majonezu. Pagal poreikį šias galite pagardinti vištiena arba kumpiu. Sotesnis variantas tiks tiek užkandžiui, tiek pietums ar vakarienei. Žinoma, verta įtraukti ir kitų daržovių – dėl skonių įvairovės ir vaizdo. Nesvarbu, daržovės šviežios ar konservuotos – avinžirnių salotos su keliais papildomais ingredientais bus maistingesnės.
Taigi, įtraukus skirtingus ingredientus, galima sukurti tikrą spalvų ir skonių šventę. Vienų patiekalų paruošimas užtrunka ilgiau, o kitų – trumpiau. Tad norėdami išbandyti ką nors naujo, atsižvelkite, kiek laiko tam galite skirti ir atitinkamai suraskite labiausiai patinkantį receptą. Daugiau gardžių Bonduelle patiekalų galite rasti receptų skiltyje.
Ar žinojote?
Avinžirniai turi viską, dėl ko jie turėtų atsidurti ant kiekvieno stalo. Juose gausu baltymų ir skaidulų, todėl jie yra vieni iš pagrindinių ingredientų veganams ar vegetarams skirtų tinklaraščių receptuose. Juose mažai riebalų ir daug lengvai pasisavinamų angliavandenių – tai puikus mėsos pakaitalas. Plačiau, kodėl verta įtraukti ankštinius augalus į kasdienį maisto racioną, galite sužinoti paspaudę ant šios nuorodos.
Avinžirniuose taip pat yra daug vitaminų ir mineralų, tokių kaip geležis, magnis, kalis. Taip pat jų miltuose nėra glitimo. Šią ankštinę daržovę nesunku integruoti į daugybę daržovių salotų su agurkais ir svogūnais, cukinijomis ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Taip pat avinžirniai puikiai tiks pagardinti paprastas pomidorų ir fetos sūrio salotas.
Norintiems greito, lengvo ir maistingo patiekalo – šis receptas puikus pasirinkimas. Akivaizdu, kad avinžirniai yra universali daržovė, todėl ja galima pagardinti daugelį patiekalų. Tad, kartu su Bonduelle drąsiai eksperimentuokite virtuvėje ir nustebinkite draugus ar artimuosius gardžiais patiekalais.