1. >Receptai
  2. >Čili troškinys

Čili troškinys

Raudonosios pupelės tinka daugumoje patiekalų, tačiau čili troškinys be jų sunkiai įsivaizduojamas. Aromatingas, aštrus troškinys nukels į saulėtąją Meksiką ir sušildys kiekvieną. Mėgaukitės gardžia ir sočia meksikietiška vakariene su visa šeima ar svečiais. Norite pasigaminti troškinį greičiau? Pasinaudokite Bonduelle ingredientų rekomendacijomis ir šefo patarimais.
Lengvas
2 asmenims
30 minučių
Ingredientai
2 žmonėms
1 skardinė Bonduelle kukurūzų

1 skardinė Bonduelle raudonųjų pupelių

1 svogūnas

2 česnako skiltelės

2 raudonosios paprikos

2 čili paprikos

600 g maltos mėsos

300 g pomidorų padažo

400 ml sultinio

2 v.š. alyvuogių aliejaus

2 v.š. nesaldžios plaktos grietinėlės garnyrui

Druskos ir pipirų
Ingredientai 2 porcijoms
1 skardinė Bonduelle kukurūzų

1 skardinė Bonduelle raudonųjų pupelių

1 svogūnas

2 česnako skiltelės

2 raudonosios paprikos

2 čili paprikos

600 g maltos mėsos

300 g pomidorų padažo

400 ml sultinio

2 v.š. alyvuogių aliejaus

2 v.š. nesaldžios plaktos grietinėlės garnyrui

Druskos ir pipirų
  1. Žingsnis 1
    Konservuotus Bonduelle kukurūzus ir pupeles nusausinkite.
  2. Žingsnis 2
    Raudonąsias paprikas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  3. Žingsnis 3
    Aitriąsias paprikas nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
  4. Žingsnis 4
    Svogūną ir česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  5. Žingsnis 5
    Į įkaitintą indą su aliejumi suberkite aštriąsias paprikas, svogūną, česnaką ir kelias minutes pakepkite.
  6. Žingsnis 6
    Į keptuvę ar puodą sudėkite maltą mėsą ir viską kepkite kol ši apskrus.
  7. Žingsnis 7
    Kai mėsa iškeps, supilkite pomidorų padažą, sultinį ir suberkite raudonąsias paprikas. Viską troškinkite 25 minutes ant mažos ugnies.
  8. Žingsnis 8
    Sudėkite kukurūzus, pupeles, pagardinkite patiekalą druska bei pipirais. Viską patroškinkite dar 5 minutes. Patiekite su grietinėle, mėgstamomis žolelėmis, skrudinta duonele.
Leisk save nustebinti
LengvasVidutinio sunkumoSudėtingas
< 15 Minučių15 - 45 Minučių45 m ir +
Apibūdinimas
  • Daržovių apkepas

    Daržovės – tai ne tik gardus ir spalvingas patiekalų akcentas, bet ir nepakeičiamas vitaminų, mineralų bei skaidulų šaltinis. Geriausia tai, jog yra daugybė būdų, kaip jas galite įtraukti į savo kasdienę mitybą. Vienas tokių – gardus, maistingas ir sotus vegetariškas daržovių apkepas. Jis puikiai tinka tiek šeimos pietums, tiek vakarienei, be to, yra skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Taip pat šis patiekalas yra šauni galimybė išnaudoti namuose turimas daržoves ir paversti savo mitybą ne tik pala...

  • Aštri sriuba

    Pasiilgote gardžios sriubos? Greitai paruošiama ir itin gardi aštri sriuba puikiai tiks pavaišinti v...

  • Meksikietiškos tortilijos

    „Bonduelle“ receptai pietums privers suabejoti, kokioje šalyje ragaujate savo maistą! Šį kartą ant j...

Čili troškinys – naudingi patarimai gaminantiems

Rekomenduojame viską gaminti viename inde, kad čili troškinys kuo geriau įsisavintų visų ingredientų skonius, kvapus. Mėsos pasirinkimas priklauso nuo jūsų, tačiau norintiems pasigaminti tikrą meksikietišką patiekalą patariama rinktis maltą jautieną. Geriausia naudoti jautienos sultinį, bet galimos ir kitos alternatyvos: kiaulienos, vištienos, daržovių sultiniai. Pjaustant svogūną kaupiasi ašaros akyse? Pasinaudoję šiais patarimais, išvengsite perštinčių, raudonų akių.

Troškinio aštrumą reguliuokite pagal savo poreikius. Jeigu naudojate raudonąsias pupeles čili padaže, galite dėti mažiau aštrios paprikos. Visgi, jeigu nutiko taip, kad troškiniui trūksta ugnelės, viską galima lengvai pataisyti. Taip, net ir pačioje gamybos procesų pabaigoje. Tiesiog pridėkite daugiau aitriosios paprikos ar prieskonių.

Jeigu namuose neturite grietinėlės, vietoj jos galite naudoti grietinę. Aštrų troškinį patiekti galima tiek vieną, tiek kartu su virtų ryžių garnyru. Aštrus troškinys taip pat gali būti serviruojamas kaip užkandis su traškiomis duonelėmis. Liko daugiau troškinio? Kitą dieną pasigaminkite  tortilijos suktinukus.

Meksikietiška virtuvė

Čili troškinio receptas yra vienas labiausiai paplitusių meksikietiškų patiekalų visame pasaulyje. Meksikietiška virtuvė pasižymi savo aromatų įvairove ir spalvingu patiekalų dekoravimu. Kukurūzai ir pupelės jau nuo senų laikų buvo vieni dažniausiai meksikiečių naudojamų ingredientų. Iš jų taip pat galima pasigaminti spalvingas meksikietiškas salotas.

Meksikietiška virtuvė išsiskiria savo aštrių prieskonių įvairove. Daugelyje receptų naudojami aitrieji pipirai, paprikos, česnakai, svogūnai, taip pat ir raudonėlis, kmynai, kalendra. Geriausia dalis ta, kad originalus čili troškinio receptas gali būti lengvai pritaikomas pagal kiekvieno individualų skonį.

Čili troškinys nukels į spalvingosios Meksikos gatves. Nustebinkite svečius, šeimos narius ar draugus sočiu ir gardžiu meksikietišku troškiniu. Keliauti po įvairias užsienio virtuves kartu su Bonduelle – paprasta!