Daržovės – tai ne tik gardus ir spalvingas patiekalų akcentas, bet ir nepakeičiamas vitaminų, mineralų bei skaidulų šaltinis. Geriausia tai, jog yra daugybė būdų, kaip jas galite įtraukti į savo kasdienę mitybą. Vienas tokių – gardus, maistingas ir sotus vegetariškas daržovių apkepas. Jis puikiai tinka tiek šeimos pietums, tiek vakarienei, be to, yra skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Taip pat šis patiekalas yra šauni galimybė išnaudoti namuose turimas daržoves ir paversti savo mitybą ne tik pala...
Aštri sriuba su jautiena gali būti ruošiama viename inde, kuriame atliekama visa gaminimo eiga. Žinoma, pagal poreikį, galite mėsą ir svogūnus pakepti atskirai keptuvėje. Tačiau viską ruošdami viename inde, maksimaliai išsaugosite visų produktų teikiamą skonį ir aromatą.
Vieni mėgsta aštresnį maistą, kitiems patinka tik subtili aitresnė nata. Atsižvelgiant į tai, patariama nepersistengti su prieskoniais ir paliki galimybę aitrumą pasirinkti individualiai, jau išpilstytuose dubenėliuose. Beje, jei norite „sušvelninti“ skonį, tai padaryti galite sriubą pagardindami grietinėle arba grietine. Kuo daugiau šios dėsite, tuo mažesnį aštrumą jausite.
Be to, aštri sriuba puikiai dera su česnakiniu batonu. Jeigu šaldiklyje neturite česnakinio batono, jį galite lengvai paruošti patys. Prireiks vos kelių ingredientų: valgomojo šaukšto sviesto, 2 skiltelių smulkinto česnako, druskos, žolelių. Viską sumaišykite, užtepkite ant batono riekių ir dėkite šias į orkaitę. Kepkite kol lengvai apskrus.
Vienas pagrindinių aštrios sriubos ingredientų – pomidoras. Šiandien pomidorų pasirinkimas itin platus: skirtingos formos, dydžiai, spalvos. Pomidorai pasižymi sveikatai naudingomis savybėmis. Juose gausu įvairiausių vitaminų ir kitų naudingų medžiagų. Daugelis nustemba sužinoję, kad pomidoruose yra:
Termiškai apdorojus pomidorus, lengviau įsisavinamas antioksidantas likopenas, kuris mažina organizmo oksidacinį stresą. Be to, sakoma, kad pomidorai prisideda prie širdies veiklos stiprinimo.
Populiarėjant sveikai mitybai, svarbu, kad patiekalai būtų ne tik skanūs, bet ir maistingi. Panašu, jog aštri sriuba su jautiena gali būti puikiai subalansuotas, įvairiomis maisto medžiagomis praturtintas patiekalas. Daugiau įdomių faktų apie pagrindinį sriubos ingredientą galite sužinoti paspaudę ant šios nuorodos.
Kartu su Bonduelle drąsiai eksperimentuokite ir leiskitės į skonių kelionę. Nustebinti draugus ar artimuosius ne tik gardžiais, bet ir subalansuotais pietumis ar vakariene – paprasta! Daugiau greitai paruošiamų patiekalų rasite receptų skiltyje.