Daržovių apkepas
2 didelių bulvių
1 v.š. žemės riešutų aliejaus
1 svogūno
Druskos, čili pipirų, juodųjų pipirų
1 a.š. cinamono
3 kiaušinių
125g grietinėlės
1/2 saujos smulkintų petražolių
2 didelių bulvių
1 v.š. žemės riešutų aliejaus
1 svogūno
Druskos, čili pipirų, juodųjų pipirų
1 a.š. cinamono
3 kiaušinių
125g grietinėlės
1/2 saujos smulkintų petražolių
- Žingsnis 1Nusausinkite kukurūzus. Taip pat žirnelius ir raudonąsias paprikas.
- Žingsnis 2Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Žingsnis 3Svogūną smulkiai supjaustykite. Bulvių griežinėlius virkite verdančiame vandenyje 5 minutes. Atsargiai išimkite ir nusausinkite.
- Žingsnis 4Kiaušinius išplakite.
- Žingsnis 5Gilesnėje keptuvėje su trupučiu žemės riešutų aliejaus apkepkite bulves ir svogūną. Viską išimkite ir sumaišykite su kiaušiniais, kukurūzų mišiniu, druska, pipirais, čili prieskoniais ir cinamonu.
- Žingsnis 6Įpilkite dar truputį aliejaus ir sudėkite visą masę į keptuvę. Sumažinkite kaitrą ir kepkite kol viskas iškeps.
- Žingsnis 7Grietinėlę sumaišykite su petražolėmis.
- Žingsnis 8Apkepą išimkite iš keptuvės, supjaustykite ir patiekite kartu su grietinėle.
Aštri sriuba
Pasiilgote gardžios sriubos? Greitai paruošiama ir itin gardi aštri sriuba puikiai tiks pavaišinti vakarienei atvykusius svečius arba nustebinti namiškius. Į šią sriubą galima dėti daugybę įvairiausių ingredientų ir tokiu būdu įtikti net ir patiems išrankiausiems. Tam, kad patiekalas būtų sotesnis, pagardinkite jį mėsa, pavyzdžiui, jautiena. Aštri jautienos sriuba sušildys ir leis atrasti naujus, egzotiškus skonius. Dalinamės receptu ir keliais naudingais patarimais.
Čili troškinys
Raudonosios pupelės tinka daugumoje patiekalų, tačiau čili troškinys be jų sunkiai įsivaizduojamas. Aromatingas, aštrus troškinys nukels į saulėtąją Meksiką ir sušildys kiekvieną. Mėgaukitės gardžia ir sočia meksikietiška vakariene su visa šeima ar svečiais. Norite pasigaminti troškinį greičiau? Pasinaudokite Bonduelle ingredientų rekomendacijomis ir šefo patarimais.
Ryžių salotos su pupelėmis, brokoliais ir paprikomis
Salotos kitaip! Ryžiai, brokoliai, pupelės ir paprikos sukurs netikėtą skonių margumyną. Pasitikėkite „Bonduelle“ ir mėgaukitės gardžiu vakaru su šeima!
Tas pats daržovių apkepas kitaip: galimos variacijos
Šią daržovių užkepėlę galite lengvai adaptuoti pagal savo skonį ir turimus ingredientus. Toliau pateikiame keletą šio patiekalo variacijų:
- Vietoj kukurūzų, žirnelių ir paprikų galite naudoti bet kokias kitas mėgstamas ar sezonines daržoves, pavyzdžiui, brokolius, žiedinius kopūstus, cukinijas ar morkas.
- Vietoj grietinėlės galite naudoti natūralų jogurtą arba grietinę. Taip pat į kiaušinių ir bulvių mišinį galite įmaišyti truputį fermentinio sūrio ar mocarelos – taip bulvių ir daržovių apkepas taps dar sotesnis. Jei pieno produktų nevartojate, galite rinktis augalines jų alternatyvas.
- Drąsiai eksperimentuokite su įvairiais prieskoniais ir žolelėmis. Pavyzdžiui, bazilikas, čiobrelis, raudonėlis ar rozmarinas suteiks daržovių apkepui Viduržemio jūros regiono poskonį.
Ir tai tik keletas būdų, kaip galite adaptuoti šį patiekalą. Jei panorėsite išbandyti kažką panašaus, visada galite pasižvalgyti po kitus mūsų receptus, tarp kurių bulvių apkepas su žaliaisiais žirneliais ir daugybė kitų daržovingų patiekalų.