Kopūstų lazanija

Ar žinote kaip įdaryti kopūstus? Šį kartą siūlome kopūstus padaryti kaip lazaniją, įdarant juos su mėsa bei ryžiais. Neįprastas receptas, kuris lengvai pagaminamas ir nustebins kiekvieną.
Lengvas
4 asmenims
60 minučių
Ingredientai
Ingredientai
4 žmonėms
1 žaliasis kopūstas

100g ryžių

500g maltos jautienos

2 česnako skiltelės

1 sauja petražolių

1 kiaušinio

1 svogūnas

Alyvuogių aliejus

Druska, pipirai
Ingredientai 4 porcijoms
1 žaliasis kopūstas

100g ryžių

500g maltos jautienos

2 česnako skiltelės

1 sauja petražolių

1 kiaušinio

1 svogūnas

Alyvuogių aliejus

Druska, pipirai
  1. Žingsnis 1
    Kopūstą perpjaukite per pusę, nuskabykite stiebelius. Nuiimkite didelius kopūstų lapus. Juos panardinkite į verdantį vandenį 10-čiai minučių. Lapus nusausinkite.
  2. Žingsnis 2
    Paruoškite įdarą. Pjaustytą svogūną pakepinkite su 1 v.š. jūsu pasirinktu aliejumi. Pridėkite ryžius, viską užpilkite verdančiu sūdytu vandeniu ir viską pavirkite 10 minučių.
  3. Žingsnis 3
    Maltą jautieną sumaišykite su ryžiais, smulkintu česnaku ir smulkinta petražole, kiaušiniu, druska, pipirais.
  4. Žingsnis 4
    Gratiną ištepkite sviestu, dėkite kopūstų lapų sluoksnį, tuomet paruoštą įdarą, kopūstų lapų sluoksnį. Viską kartokite iki kol viską sudėsite.
  5. Žingsnis 5
    Viską kepkite 45 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C, jei reikia galite uždengti aliuminio foliją, jei paviršius smarkiai kaista.
Leisk save nustebinti
Lengvas
Vidutinio sunkumo
Sudėtingas
< 15 Minučių
15 - 45 Minučių
45 m ir +
  • Lęšių ir žiedinių kopūstų mėsainis

    Lęšių ir žiedinių kopūstų mėsainis

  • Falafeliai su jogurtiniu padažu

    Falafeliai su jogurtiniu padažu

  • Avinžirnių kamuoliukai

    Avinžirnių kamuoliukai

    Šie avinžirnių kamuoliukai yra itin paprastai ir greitai paruošiami bei gali būti patiekti kaip užkandis, ar net kaip vienas iš patiekalų ant Jūsų Šv. Kūčių stalo!