Meksikietiškas troškinys
150g ryžių
2 svogūnų
500g maltos mėsos
1 v.š. aliejaus kepimui
Druskos, pipirų, paprikos prieskonių, cukraus
1 skardinės trintų pomidorų
150g salsa padažo
150g ryžių
2 svogūnų
500g maltos mėsos
1 v.š. aliejaus kepimui
Druskos, pipirų, paprikos prieskonių, cukraus
1 skardinės trintų pomidorų
150g salsa padažo
- Žingsnis 1Ryžius išvirkite pagal instrukcijas, nurodytas ant pakuotės.
- Žingsnis 2Svogūnus nulupkite, supjaustykite kubeliais ir iškepkite kartu su mėsa keptuvėje. Pagardinkite druska, pipirais, paprikos milteliais ir cukrumi.
- Žingsnis 3Į mėsos mišinį sudėkite kukurūzus su žirneliais ir raudonosiomis paprikomis, ryžius bei pomidorus.
- Žingsnis 4Pagardinkite salsos padažu, druska, pipirais bei paprikos prieskoniais.
Itališkas užkandis „Bruschetta“
Užkandžiai jums neatsiejama dienos dalis? Tuomet kartu su „Bonduelle“ nukeliaukite į Italiją pasigamindami itališką užkandį „bruschetta“.
Jautienos kepsnys su daržovėmis
Ar jau nebesugalvojate, kokie receptai vakarienei galėtų nustebinti namiškius? Jautienos kepsnys su daržovėmis neabejotinai visiems patiks!
Ryžių salotos su pupelėmis, brokoliais ir paprikomis
Salotos kitaip! Ryžiai, brokoliai, pupelės ir paprikos sukurs netikėtą skonių margumyną. Pasitikėkite „Bonduelle“ ir mėgaukitės gardžiu vakaru su šeima!
Meksikietiškas troškinys su faršu – naudingi patarimai
Pirmiausia, viską rekomenduojama gaminti viename inde – tokiu būdu meksikietiškas troškinys (receptas gali būti tiek su mėsa, tiek vegetariškas) geriausiai įsisavins visų ingredientų skonius ir kvapus. Norintiems pasigaminti tikrą meksikietišką troškinį, reikėtų rinktis maltą jautieną. Žinoma, galutinis pasirinkimas priklauso nuo individualių poreikių, todėl galima rinktis ir maltą kiaulieną, ir kalakutieną ar vištieną.
Šis meksikietiškas troškinys gali būti patiektas kartu su pjaustytu arba trintu avokadu. Sudėję troškinį į dubenėlius, ant viršaus suberkite mažais gabaliukais pjaustytą avokadą. Jeigu norite avokadą sutrinti, galite jį pagardinti žaliosios citrinos sultimis, raudonojo svogūno ir pomidorų kubeliais. Liko šiek tiek troškinio? Mėsos ir daržovių masę galite susukti į tortilijų lakštus!
Jeigu norite mėsos troškiniui suteikti dar didesnės maistinės vertės, į receptą galite įtraukti ir raudonąsias Bonduelle pupeles. Prieš tai pupeles nusausinkite ir suberkite kartu su kukurūzais. Be to, raudonosios pupelės gali būti puiki alternatyva mėsai, jeigu norisi pagaminti vegetarišką meksikietišką patiekalą. Norintiems aštrumo, siūlome patiekalą pagardinti aitriosios paprikos prieskoniais arba dar vienas puikus pasirinkimas – meksikietiškas čili troškinys.
Spalvinga meksikietiška virtuvė – receptų gausa
Vieni iš dažniausiai meksikiečių naudojamų ingredientų – pupelės, kukurūzai ir avokadai. Dėl to tradiciniai meksikiečių patiekalai pasižymi ne tik aromatų, bet ir spalvų gausa. Tad jeigu norite išbandyti meksikiečių virtuvės receptus, siūlome pasigaminti tradicinį čili troškinį, takus, kukurūzų traškučius (nachos), buritas ar enčiladą.
Meksikos virtuvė taip pat žavi padažų gausa. Vienas populiariausių – gvakamolė, kuri puikiai dera kartu su kukurūzų traškučiais, takais, buritais ar net mėsos troškiniais. Dėl to bene kiekvienam meksikietiškam patiekalui galite suteikti ne tik išskirtinio skonio, bet ir daugiau ryškių spalvų.
Geriausia tai, kad kone kiekvieną meksikietišką patiekalą galima pritaikyti ir vegetarams. Viena geriausių mėsos alternatyvų – pupelės, kuriose yra daug baltymų, skaidulų, vitaminų, reikalingų mūsų organizmui. Daugiau informacijos apie tai, kodėl verta valgyti ankštinius augalus, rasite čia. Tad jeigu aktualūs būtent vegetariški patiekalai, galite pasigaminti gardžias vegetariškas tortilijas su pupelėmis arba tortilijas su salotomis ir natūraliu jogurtu.
Nesvarbu, norite nustebinti artimuosius pietumis, ar svečius gardžia vakariene, meksikietiškas troškinys – receptas, kurį lengva pritaikyti prie kiekvieno poreikių ir nustebinti sodriais skoniais. Rinkitės Bonduelle ir keliaukite po įvairių šalių virtuves tiesiog savo namuose.