Ar žinojai, kad baklažanas – vaisius? Priklausantys bulvinių (lot. Solanaceae) šeimai, kartu su pomidorais ir paprikomis, purpurinio atspalvio baklažanai papuošia mūsų patiekalus. Svarbu paminėti, kad jų yra daugiau nei viena – tradicinė ir visiems žinoma – rūšis: juodieji, purpuriniai, baltieji, daugiaspalviai, ilgieji, putlieji, kreivieji ar kiaušinio formos. Tai daržovė-vaisius, turtingas pektino skaidulų, mineralų ir antioksidantų.
Lengvai paruošiama
Yra du būdai baklažaną paruošti skaniai ir ekonomiškai. Pirmasis – supjaustyti juos griežinėliais, pagardinti druska, leisti jai įsigerti į gabalėlius. Tada kepti didelėje keptuvėje ant mažos ugnies tol, kol iš gabalėlių išsiskirs sultys. Tada įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepti – štai ir viskas! Taip paruošti
baklažanai itin gardūs. Antrasis – supjaustyti juos kubeliais ar griežinėliais ir 5 minutes ruošti garuose, o po to kepti iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje arba grilyje. Tik nepamiršk prieš tai padaryti keletą skylučių šakute.
Atrask mūsų daržoves
Mūsų receptai
Falafeliai su jogurtiniu padažu
Avinžirnių kamuoliukai
Šie avinžirnių kamuoliukai yra itin paprastai ir greitai paruošiami bei gali būti patiekti kaip užkandis, ar net kaip vienas iš patiekalų ant Jūsų Šv. Kūčių stalo!
Cereali su grybiais ir parmezano sūriu