Lazanija su jautiena ir lęšiais
Mažiau mėsos, daugiau daržovių! O jei tokiu principu padarytumėme lazaniją? Mažiau riebalų, daugiau baltymų bei skaidulų.. nuostabaus skonio!
Lengvas
4 asmenims
45 minučių
Ingredientai












Ingredientai
4 žmonėms
8 virti lazanijos lakštai
200g maltos jautienos
300g Bonduelle garuose ruoštų lęšių
600ml pomidorų pastos
1 raudonas arba baltas svogūnas
1 skiltelė česnako
1 lauro lapas
2 stiklainiai rikotos, po 250 g
200ml grietinėlės
2 valg. š. aliejaus (saulėgrąžų, alyvuogių)
100 g tarkuoto sūrio
1 gabalėlis sviesto
Smulkios druskos, šviežiai maltų pipirų
Patiekti: žalios salotos
200g maltos jautienos
300g Bonduelle garuose ruoštų lęšių
600ml pomidorų pastos
1 raudonas arba baltas svogūnas
1 skiltelė česnako
1 lauro lapas
2 stiklainiai rikotos, po 250 g
200ml grietinėlės
2 valg. š. aliejaus (saulėgrąžų, alyvuogių)
100 g tarkuoto sūrio
1 gabalėlis sviesto
Smulkios druskos, šviežiai maltų pipirų
Patiekti: žalios salotos
Ingredientai 4 porcijoms
8 virti lazanijos lakštai
200g maltos jautienos
300g Bonduelle garuose ruoštų lęšių
600ml pomidorų pastos
1 raudonas arba baltas svogūnas
1 skiltelė česnako
1 lauro lapas
2 stiklainiai rikotos, po 250 g
200ml grietinėlės
2 valg. š. aliejaus (saulėgrąžų, alyvuogių)
100 g tarkuoto sūrio
1 gabalėlis sviesto
Smulkios druskos, šviežiai maltų pipirų
Patiekti: žalios salotos
200g maltos jautienos
300g Bonduelle garuose ruoštų lęšių
600ml pomidorų pastos
1 raudonas arba baltas svogūnas
1 skiltelė česnako
1 lauro lapas
2 stiklainiai rikotos, po 250 g
200ml grietinėlės
2 valg. š. aliejaus (saulėgrąžų, alyvuogių)
100 g tarkuoto sūrio
1 gabalėlis sviesto
Smulkios druskos, šviežiai maltų pipirų
Patiekti: žalios salotos
- Žingsnis 1Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C. Svogūną ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Apkepkite juos aliejuje. Sudėkite mėsą, keletą minučių pakepinkite. Sudėkite lęšius. Išmaišykite, tada sudėkite pomidorų pastą.
- Žingsnis 2Kol jautienos pomidorų padažas ir lęšiai verda 6–7 minutes, paruoškite baltąjį padažą. Dubenyje sumaišykite rikotą, grietinėlę, druską ir pipirus.
- Žingsnis 3Sviestu ištepto indo dugną uždenkite 2 lazanijos lakštais. Uždenkite puse jautienos-lęšių pomidorų padažo. Uždenkite lazanijos sluoksniu, tada baltuoju padažu.
- Žingsnis 4Toliau keiskite sluoksnius, kol susinaudos visos sudedamosios dalis. Gardinkite tarkuotu sūriu.
- Žingsnis 5Kepkite 30 minučių, kol lazanija taps auksinės spalvos. Patiekite karštą su pasirinktomis žaliosiomis salotomis.
Leisk save nustebinti
Lengvas
Vidutinio sunkumo
Sudėtingas
< 15 Minučių
15 - 45 Minučių
45 m ir +
Falafeliai su lęšiais
Falafeliai su lęšiais – tiems, kurie nebijo eksperimentuoti ir nori atrasti naujų skonių pasaulį.
Spagečiai su bolonijos padažu iš lęšių
Lęšių sriuba
Atraskite naujus skonius su Bonduelle lęšių sriuba. Greitai paruošiamas ir itin gardus patiekalas puikiai tiks pavaišinti vakarienei atvykusius svečius arba nustebinti namiškius. Nors sriuba su lęšiais neretai vegetariška, ji yra itin soti – lęšiai turi labai daug baltymų, todėl puikiai atstoją mėsą. Tiesa, visuomet galite pagardinti patiekalą ir mėgstamos mėsos gabalėliais. Taigi, kaip greitai paruošti maistingą sriubą?
Taip pat atrask...