1. >Receptai
  2. >Lęšių sriuba

Lęšių sriuba

Atraskite naujus skonius su Bonduelle lęšių sriuba. Greitai paruošiamas ir itin gardus patiekalas puikiai tiks pavaišinti vakarienei atvykusius svečius arba nustebinti namiškius. Nors sriuba su lęšiais neretai vegetariška, ji yra itin soti – lęšiai turi labai daug baltymų, todėl puikiai atstoją mėsą. Tiesa, visuomet galite pagardinti patiekalą ir mėgstamos mėsos gabalėliais. Taigi, kaip greitai paruošti maistingą sriubą?
Lengvas
4 asmenims
60 minučių
Ingredientai
4 žmonėms
1 skardinė Bonduelle Vapeur lęšių

150 g įvairių daržovių, pavyzdžiui kukurūzai, morkos, žaliosios pupelės, pomidorai, žiediniai kopūstai ir panašiai

100 g pjaustytų svogūnų

30 g smulkinto česnako

50 g žalieji žirneliai

50 g sviesto

druska, pipirai
Ingredientai 4 porcijoms
1 skardinė Bonduelle Vapeur lęšių

150 g įvairių daržovių, pavyzdžiui kukurūzai, morkos, žaliosios pupelės, pomidorai, žiediniai kopūstai ir panašiai

100 g pjaustytų svogūnų

30 g smulkinto česnako

50 g žalieji žirneliai

50 g sviesto

druska, pipirai
  1. Žingsnis 1
    Svogūnus, česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Paruoškite pasirinktas daržoves – sutarkuokite morkas, susmulkinkite pomidorus, griežinėliais išskirstykite žiedinius kopūstus.
  2. Žingsnis 2
    Puodą ar troškintuvą, kuriame gaminsite sriubą, įkaitinkite ir įdėkite sviestą. Suberkite svogūnus, česnaką ir visas daržoves. Viską kepkite, kol suminkštės svogūnai ir daržovių griežinėliai apskrus.
  3. Žingsnis 3
    Į indą su daržovėmis įpilkite vandens. Pagal skonį pagardinkite skystį druska, pipirais. Virkite apie 20 minučių.
  4. Žingsnis 4
    Į bendrą masę suberkite Bonduelle lęšius su skysčiu ir virkite dar apie 5 minutes. Viską galite dar pagardinti prieskoniais.
  5. Žingsnis 5
    Patiekite su smulkintomis petražolėmis.
Leisk save nustebinti
LengvasVidutinio sunkumoSudėtingas
< 15 Minučių15 - 45 Minučių45 m ir +
Apibūdinimas
  • Falafeliai su lęšiais

    Falafeliai su lęšiais – tiems, kurie nebijo eksperimentuoti ir nori atrasti naujų skonių pasaulį.

  • Spagečiai su bolonijos padažu iš lęšių
  • Lazanija su jautiena ir lęšiais

    Mažiau mėsos, daugiau daržovių! O jei tokiu principu padarytumėme lazaniją? Mažiau riebalų, daugiau ...

Lęšių sriuba – naudingi patarimai gaminantiems

Skaniausia lęšių sriuba jums bus ta, kurią gardinsite mėgstamiausiomis daržovėmis ir prieskoniais. Jeigu recepte viena iš rekomenduojamų daržovių nemėgstama – pakeiskite ją kita, nebijokite eksperimentuoti. Ankštinių šeimos augalo skonis – švelnus, neintensyvus, todėl nepamirškite prieskonių, žolelių, tyro aliejaus. Puikiai tinka:

  • petražolės;
  • aitrioji paprika;
  • kmynai;
  • imbieras;
  • alyvuogių aliejus.

Nepamirškite svogūno ir česnako – jie daugeliui patiekalų suteikia išraiškingą skonį. Jeigu pjaustant svogūną peršti akis, spauskite ant šios nuorodos ir pasinaudokite patarimais, kurie padės to išvengti.

Tiesa, sriubą galite sutrinti virtuviniu trintuvu. Tekstūrą galite pasirinkti individualiai: jeigu patinka kreminė tekstūra, trinkite ilgiau, jeigu norite justi gabalėlius – trumpiau. Be to, prieš patiekdami sriubą, galite ją apšlakstyti natūraliu graikišku jogurtu. Pastarasis labai dera su lęšiais.

Lęšiai ir jų nauda organizmui

Lęšiai yra puikus mėsos pakaitalas, todėl yra dažnas vegetariškų receptų ingredientas. Tačiau juos prisiminti vertėtų kiekvienam, mat net 60 % ankštinių šeimos augalo kruopų sudaro baltymai. Palyginus su mėsos baltymais, lęšio baltymus organizmas pasisavina kur kas lengviau. Be to, šis ingredientas turi daug geležies. Vienoje lęšių porcijoje yra 90 % folio rūgšties paros normos. Elementas naudingas kūdikių besilaukiančioms moterims ir tiems, kurie nori džiaugtis sveikais plaukais bei gera odos būkle.

Sriuba su lęšiais taip pat naudinga, nes šiuose yra nemažai A, E, PP ir B grupės vitaminų. Taip pat gausu kitų naudingų elementų. Keli jų: cinkas, manganas, selenas, jodas, fluoras ir fosforas. Įtraukus lęšius į kasdienį maisto racioną, sumažinamas „blogojo cholesterolio“ kiekis.

Šiandien galima įsigyti įvairių spalvų lęšius: geltonus, raudonus, rudus, žalius ir oranžinius. Tačiau verta atsiminti, kad tiek žaliuose, tiek ruduose lęšiuose yra daugiau skaidulų. Tad, pavyzdžiui, rudųjų lęšių sriuba, kaip mat prisotins organizmą ląsteliena, kuri teigiamai veikia virškinamojo trakto veiklą.

Receptai su lęšiais

Dėl neutralaus skonio šis ankštinių daržovių šeimos augalas dera prie daugelio kitų produktų. Pasaulyje seniai žinoma ir plačiai paplitusi sriuba su lęšiais – ne vienintelis populiarus patiekalas. Daug dėmesio sulaukia ir, pavyzdžiui, lęšių falafeliai. Norite recepto su mėsa? Vakarienei su šeima ar draugais galite pasigaminti sočiąją lazaniją su jautiena.

Skaniausia lęšių sriuba ne tik sušildys, bet ir ilgam pasotins organizmą. Kruopos, turinčios daug ląstelienos, vitaminų ir mineralų, pagerins virškinamojo trakto veiklą.  Paįvairinkite savo dienos meniu su Bonduelle.