Skaniausia lęšių sriuba jums bus ta, kurią gardinsite mėgstamiausiomis daržovėmis ir prieskoniais. Jeigu recepte viena iš rekomenduojamų daržovių nemėgstama – pakeiskite ją kita, nebijokite eksperimentuoti. Ankštinių šeimos augalo skonis – švelnus, neintensyvus, todėl nepamirškite prieskonių, žolelių, tyro aliejaus. Puikiai tinka:
Nepamirškite svogūno ir česnako – jie daugeliui patiekalų suteikia išraiškingą skonį. Jeigu pjaustant svogūną peršti akis, spauskite ant šios nuorodos ir pasinaudokite patarimais, kurie padės to išvengti.
Tiesa, sriubą galite sutrinti virtuviniu trintuvu. Tekstūrą galite pasirinkti individualiai: jeigu patinka kreminė tekstūra, trinkite ilgiau, jeigu norite justi gabalėlius – trumpiau. Be to, prieš patiekdami sriubą, galite ją apšlakstyti natūraliu graikišku jogurtu. Pastarasis labai dera su lęšiais.
Lęšiai yra puikus mėsos pakaitalas, todėl yra dažnas vegetariškų receptų ingredientas. Tačiau juos prisiminti vertėtų kiekvienam, mat net 60 % ankštinių šeimos augalo kruopų sudaro baltymai. Palyginus su mėsos baltymais, lęšio baltymus organizmas pasisavina kur kas lengviau. Be to, šis ingredientas turi daug geležies. Vienoje lęšių porcijoje yra 90 % folio rūgšties paros normos. Elementas naudingas kūdikių besilaukiančioms moterims ir tiems, kurie nori džiaugtis sveikais plaukais bei gera odos būkle.
Sriuba su lęšiais taip pat naudinga, nes šiuose yra nemažai A, E, PP ir B grupės vitaminų. Taip pat gausu kitų naudingų elementų. Keli jų: cinkas, manganas, selenas, jodas, fluoras ir fosforas. Įtraukus lęšius į kasdienį maisto racioną, sumažinamas „blogojo cholesterolio“ kiekis.
Šiandien galima įsigyti įvairių spalvų lęšius: geltonus, raudonus, rudus, žalius ir oranžinius. Tačiau verta atsiminti, kad tiek žaliuose, tiek ruduose lęšiuose yra daugiau skaidulų. Tad, pavyzdžiui, rudųjų lęšių sriuba, kaip mat prisotins organizmą ląsteliena, kuri teigiamai veikia virškinamojo trakto veiklą.
Dėl neutralaus skonio šis ankštinių daržovių šeimos augalas dera prie daugelio kitų produktų. Pasaulyje seniai žinoma ir plačiai paplitusi sriuba su lęšiais – ne vienintelis populiarus patiekalas. Daug dėmesio sulaukia ir, pavyzdžiui, lęšių falafeliai. Norite recepto su mėsa? Vakarienei su šeima ar draugais galite pasigaminti sočiąją lazaniją su jautiena.
Skaniausia lęšių sriuba ne tik sušildys, bet ir ilgam pasotins organizmą. Kruopos, turinčios daug ląstelienos, vitaminų ir mineralų, pagerins virškinamojo trakto veiklą. Paįvairinkite savo dienos meniu su Bonduelle.