1. >Receptai
  2. >Makaronai su malta jautiena ir pupelėmis kario padaže

Makaronai su malta jautiena ir pupelėmis kario padaže

Kai klasikiniai skoniai susitinka su drąsiomis prieskonių natomis, atsiranda patiekalai, kurie nustebina ir įtraukia. Makaronai su malta jautiena ir pupelėmis kario padaže yra puikus to pavyzdys – šis receptas sujungia sočius, kvapnius makaronus su sultinga malta jautiena, o pupelės suteikia malonią tekstūrą ir maistingumo. Kario padažas čia yra tikra žvaigždė, apgaubianti visus ingredientus švelnia, bet kartu ir išraiškinga prieskonių harmonija, kuri kiekvienam kąsniui suteikia nepakartojamą gylį. Šie makaronai su malta jautiena ir pupelėmis kario padaže idealiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek ypatingai progai, kai norisi pamėgtus makaronus pateikti šiek tiek kitaip – su netikėtu ir įdomiu posūkiu.
2 asmenims
30 minučių
Ingredientai
2 žmonėms
200 g maltos jautienos,

200 g konservuotų smulkintų pomidorų,

100 g konservuotų kukurūzų „Bonduelle“,

100 g konservuotų baltųjų pupelių kario padaže „Bonduelle“,

100 g čederio sūrio,

12 g česnako,

10 g maltos paprikos,

10 g cukraus,

10 g džiovinto raudonėlio,

80 g grietinėlės,

200 g makaronų,

druskos, maltų juodųjų pipirų,

aitriųjų pipirų,

svogūnų laiškų.
Ingredientai 2 porcijoms
200 g maltos jautienos,

200 g konservuotų smulkintų pomidorų,

100 g konservuotų kukurūzų „Bonduelle“,

100 g konservuotų baltųjų pupelių kario padaže „Bonduelle“,

100 g čederio sūrio,

12 g česnako,

10 g maltos paprikos,

10 g cukraus,

10 g džiovinto raudonėlio,

80 g grietinėlės,

200 g makaronų,

druskos, maltų juodųjų pipirų,

aitriųjų pipirų,

svogūnų laiškų.
  1. Žingsnis 1
    Keptuvėje kepkite maltą jautieną. Įtarkuokite česnako, suberkite prieskonius ir pakepkite dar 2–3 min. Į keptuvę berkite pupeles kario padaže, kukurūzus, pomidorus, druską, pipirus ir cukrų. Kaitinkite ant vidutinės kaitros 10–12 min. Tuomet į padažą įmaišykite grietinėlę.
  2. Žingsnis 2
    Tuo tarpu gausiai pasūdykite vandenį ir išvirkite norimos formos makaronus al dente (žr. ant pakuotės).
  3. Žingsnis 3
    Išvirtus makaronus sumaišykite su paruoštu padažu. Ant viršaus berkite tarkuoto čederio sūrio, pakaitinkite makaronus uždengus keptuvės dangčiu dar 2–3 min, kol sūris išsilydys. Papuoškite aitriaisiais pipirais ir svogūnų laiškais. Makaronai su malta jautiena ir pupelėmis kario padaže jau paruošti – skanaus!
Leisk save nustebinti
LengvasVidutinio sunkumoSudėtingas
< 15 Minučių15 - 45 Minučių45 m ir +
Apibūdinimas
  • Meksikietiški „tacos“ su plėšyta kiaulie...

    Kai oras dvelkia vasaros šiluma, tikriausiai nėra geresnio būdo praleisti laiką su šeima ir draugais, nei dalinantis gardžiais, aromatingais patiekalais po atviru dangumi. Vienas tokių galėtų būti meksikietiški „tacos“ su plėšyta kiauliena, dar kitaip žinoma kaip „carnitas“, kurie leidžia pajusti Meksikos virtuvės autentiškumą ir šilumą. „Carnitas“ – tai tradicinis meksikietiškas patiekalas, kilęs iš Centrinės Meksikos regiono, kur kiauliena lėtai verdama savo sultyse su įvairiais prieskoniais, ...

  • „Tacos“ su krevetėmis, ananasu ir čili p...

    Įsivaizduokite saulėtą dieną, kai jūros brizas lengvai glosto veidą, o ore tvyro tropinių vaisių aro...

  • „Tacos“ su „Portobello“ grybu, marinuota...

    Kai norisi kažko, kame derėtų turtingas skonis ir maistingumas, „tacos“ su „Portobello“ grybu, marin...