1. >Receptai
  2. >Vegetariška lazanija su pupelėmis kario padaže ir kukurūzais

Vegetariška lazanija su pupelėmis kario padaže ir kukurūzais

Kai norisi išbandyti kažką neįprasto ir nustebinti savo skonio receptorius, vegetariška lazanija su pupelėmis kario padaže ir kukurūzais yra puikus pasirinkimas. Šis patiekalas sujungia klasikinę itališką lazanijos struktūrą su egzotiškais prieskoniais, suteikiančiais patiekalui unikalų charakterį. Sultingos pupelės ir saldūs kukurūzai, kartu su aromatingu kario padažu, sukuria turtingą skonio ir tekstūros derinį, kuris kiekvieną kąsnį paverčia tikru malonumu. Tai patiekalas, kuris parodo, kad augaliniai ingredientai gali būti ne tik maistingi, bet ir nepaprastai kūrybiški, sukuriantys naują požiūrį į tradicinį patiekalą. Pasigaminkite šią vegetarišką lazaniją su pupelėmis kario padaže ir kukurūzais, jei norite nustebinti svečius arba tiesiog pasimėgauti įdomiu ir neįprastu skoniu kartu su šeima.
Lengvas
4 asmenims
30 minučių
Ingredientai
4 žmonėms
8 vnt. tortilijų,

200 g konservuotų kukurūzų „Bonduelle“,

200 g konservuotų baltųjų pupelių kario padaže „Bonduelle“,

200 g konservuotų raudonųjų pupelių „Bonduelle“ „Vapeur“,

400 g konservuotų smulkintų pomidorų,

180 g raudonųjų paprikų,

150 g svogūnų,

20 g česnako,

150 g čederio sūrio,

150 g fermentinio sūrio,

15 g baziliko,

10 g cukraus,

druskos, maltų juodųjų pipirų,

aliejaus,

kalendros,

aitriųjų pipirų
Ingredientai 4 porcijoms
8 vnt. tortilijų,

200 g konservuotų kukurūzų „Bonduelle“,

200 g konservuotų baltųjų pupelių kario padaže „Bonduelle“,

200 g konservuotų raudonųjų pupelių „Bonduelle“ „Vapeur“,

400 g konservuotų smulkintų pomidorų,

180 g raudonųjų paprikų,

150 g svogūnų,

20 g česnako,

150 g čederio sūrio,

150 g fermentinio sūrio,

15 g baziliko,

10 g cukraus,

druskos, maltų juodųjų pipirų,

aliejaus,

kalendros,

aitriųjų pipirų
  1. Žingsnis 1
    Svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus 4–5 min. Įtarkuokite česnaką ir dar pakepkite 2–3 min. Sudėkite baltąsias ir raudonąsias pupeles bei kukurūzus – viską išmaišykite.
  2. Žingsnis 2
    Į konservuotus pomidorus įdėkite druskos, cukraus, baziliko ir juodųjų pipirų – viską sutrinkite trintuvu. Sutarkuokite čederio ir fermentinį sūrį.
  3. Žingsnis 3
    Sluoksniuokite lazaniją: kepimo formos apačią ištepkite keliais šaukštais sutrintų konservuotų pomidorų, dėkite tortilijas taip, kad pasidengtų vienu sluoksniu. Jei reikia, nebijokite perpjauti tortilijas taip, kad jos gražiai padengtų jūsų naudojamą formą. Ant tortilijos sluoksnio dėkite daržovių-pupelių įdaro, pilkite kelis šaukštus trintų pomidorų, pabarstykite tarkuotu sūriu. Tuomet viską dar pakartokite. Viršutinį tortilijų sluoksnį aptepkite trintų pomidorų padažu, gausiai pabarstykite sūriu ir kepkite 180 oC laipsnių orkaitėje 15 min.
  4. Žingsnis 4
    Papuoškite kalendros lapeliais ir smulkintais aitriaisiais pipirais. Štai ir viskas – mėgaukitės ką tik paruošta vegetariška lazanija su pupelėmis kario padaže ir kukurūzais.
Leisk save nustebinti
LengvasVidutinio sunkumoSudėtingas
< 15 Minučių15 - 45 Minučių45 m ir +
Apibūdinimas
  • Vegetariškas „nachos“ užkandis su raudon...

    Kai norisi lengvo ir gardaus užkandžio, kuris puikiai tiktų dalintis su draugais ar šeima, vegetariškas „nachos“ su raudonosiomis pupelėmis ir kukurūzais yra idealus pasirinkimas. Šiame patiekale susijungia traškūs „nachos“ su sočiomis raudonosiomis pupelėmis ir saldžiais kukurūzais, sukurdami malonų skonio kontrastą, kuris, tikime, nepaliks abejingų. Kiekvienas kąsnis atskleidžia sodrius ir pikantiškus priedus, kurie puikiai dera su sūriu ir švelniu padažu. Tai tobulas užkandis vakarėliui, film...

  • Meksikietiškas vegetariškas bowl‘as (dub...

    Kai norisi kažko spalvingo, maistingo ir nepaprastai skanaus, meksikietiškas vegetariškas bowl‘as (d...

  • Vegetariškas buritas su „Portobello“ gry...

    Kai norisi patiekalo, apimančio augalinius produktus ir sodrų skonį, vegetariškas buritas su „Portob...