Daržovės – tai ne tik gardus ir spalvingas patiekalų akcentas, bet ir nepakeičiamas vitaminų, mineralų bei skaidulų šaltinis. Geriausia tai, jog yra daugybė būdų, kaip jas galite įtraukti į savo kasdienę mitybą. Vienas tokių – gardus, maistingas ir sotus vegetariškas daržovių apkepas. Jis puikiai tinka tiek šeimos pietums, tiek vakarienei, be to, yra skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Taip pat šis patiekalas yra šauni galimybė išnaudoti namuose turimas daržoves ir paversti savo mitybą ne tik pala...
Kaip patiekti tortilijas? Suteikite patiekalui spalvingumo ir apibarstykite suktinukus smulkintomis petražolėmis. Jeigu norisi, galima apibarstyti juos sūriu ir dar kelioms minutėms pašauti į orkaitę, kol sūris išsilydys. Tikriausiai visi patiekalai su tortilija gali būti gardinami pasirinktais padažais. Jų pasirinkimas platus, nes tinka tiek aštrūs, tiek švelnūs padažai. Be to, galite pasirinkti sveikesnę alternatyvą – natūralų arba graikišką jogurtą.
Ruošiant patiekalą, raudonąsias pupeles patariama nuplauti po tekančiu vandeniu. Tokiu būdu pašalinamas konservavimo skystis. Visas daržoves galima pjaustyti taip, kaip patogu, nuo to patiekalo skonis nepakis. Svarbiausia jas tinkamai nuplauti. Nors tai atrodo elementarus žingsnis, yra keli svarbūs niuansai. Patarimus, kaip teisingai plauti daržoves, rasite čia.
Kiekvienas tortilijų receptas skiriasi. Vis dėlto, norintys mėgautis tradiciniu patiekalu gautą masę turėtų suvynioti į lakštus (kai kuriais atvejais įdaras ir skrudinti lakštai patiekiami atskirai). Tikriausiai kiekvienas, pirmą kartą gaminantis, šį unikalų patiekalą, susiduria su iššūkiu – kaip suvynioti lakštus, kad įdaras nekristų. Tiesa, tortilijas galima sukti, lankstyti ar tiesiog perlenkti. Pasirinkimą neretai lemia:
Šis vegetariškas tortilijos receptas yra šiek tiek skystesnės masės, nes dedamas sultinys. Atsižvelgiant į tai, geriausia tortiliją sulankstyti taip, kad viršus būtų atviras, o apačia – uždara. Išskleiskite lakštą prieš save, šiek tiek žemiau vidurio sudėkite gautą masę. Pirmiausia užlenkite lakšto apačią į viršų, o paskui šonus į lakšto vidurį. Tokiu būdu sulankstytą tortiliją lengva valgyti, nes įdaras neiškris.
Tortilija taip gali būti lankstoma „sluoksniais“. Šis būdas itin patogus, kai maisto produktai dedami atskirai. Patieskite lakštą prieš save ir padarykite vertikalų įpjovimą nuo lakšto centro iki apačios. Mintyse padalinkite jį į keturis trikampius – du viršuje ir du apačioje. Ant kiekvieno trikampio dėkite skirtingus ingredientus, tai gali būti mėsa, sūris, daržovės ir padažas. Pradėkite lankstyti nuo to trikampio, kuris įpjautas ir kaskart lenkite visus į vieną pusę. Sulankstytos tortilijos forma turėtų priminti didelį trikampį sudarytą iš keturių sluoksnių.
Jeigu paieškoje įvedėte „tortilija receptai“ ar „tortilija receptas“, tikriausiai radote itin daug patiekalų variacijų. Tam, kad receptą būtų lengviau išsirinkti, siūlome atsižvelgti į tai, kokius maisto produktus norite dėti. Dažniausiai šie palengvina pasirinkimą.
Kaip jau įsitikinome, tortilijos receptai yra itin lengvai pritaikomi pagal individualų skonį. Galima pasigaminti tortilijas su vištiena ir gvakamole arba meksikietiškas tortilijas su gaiviomis salotomis. Kiekvienas receptas unikalus, tačiau visus juos vienija tradiciniai meksikietiškos virtuvės maisto produktai – kukurūzai ir raudonosios pupelės. Minėtosios ankštinės daržovės yra ne tik sočios, bet ir naudingos organizmui.
Receptai su tortilija sužavės tiek suaugusius, tiek išrankius mažuosius, kuriems įtikti nėra taip lengva. Nebijokite eksperimentuoti ir nustebinkite draugus, šeimos narius ar svečius. Ryžkitės kulinarinėms kelionėms po įvairias pasaulio šalis kartu su Bonduelle.