Pyragas su špinatais ir grybais
Kviečiame išbandyti pyragą su špinatais ir grybais, kuris puikiai tiks kaip nesaldus desertas po vakarienės.
Lengvas
4 asmenims
40 minučių
Ingredientai






Ingredientai
4 žmonėms
1 paruošta naudoti apvali trapi tešla
500 g šaldytų lapinių špinatų
400 g baltųjų grybų
100 g parmezano arba Grana padano
1 kiaušinis + 1 kiaušinio trynys
4 valg. šaukštai grietinėlės
500 g šaldytų lapinių špinatų
400 g baltųjų grybų
100 g parmezano arba Grana padano
1 kiaušinis + 1 kiaušinio trynys
4 valg. šaukštai grietinėlės
Ingredientai 4 porcijoms
1 paruošta naudoti apvali trapi tešla
500 g šaldytų lapinių špinatų
400 g baltųjų grybų
100 g parmezano arba Grana padano
1 kiaušinis + 1 kiaušinio trynys
4 valg. šaukštai grietinėlės
500 g šaldytų lapinių špinatų
400 g baltųjų grybų
100 g parmezano arba Grana padano
1 kiaušinis + 1 kiaušinio trynys
4 valg. šaukštai grietinėlės
- Žingsnis 1Įkaitinkite orkaitę iki 180°C Špinatus atšildykite mikrobangų krosnelėje arba keptuvėje su trupučiu vandens, vadovaudamiesi instrukcijomis ant pakuotės. Įmuškite kiaušinį ir grietinėlę ir viską išmaišykite.
- Žingsnis 2Tešlą iškočiokite ant kepimo skardos. Špinatų mišinį paskleiskite ant tešlos, aplinkui palikdami 3 cm laisvą kraštą.
- Žingsnis 3Grybus nusausinkite (skysčiu galite pagardinti sriubą ar ryžių rizotą). Išdėliokite juos ant špinatų.
- Žingsnis 4Pabarstykite pyragą parmezano sūriu. Sulenkite kraštus iki galo. Kiaušinio trynį išplakite su 1 a.š. vandens ir aptepkite kraštus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Patiekite karštą arba atvėsusį.
Leisk save nustebinti
Lengvas
Vidutinio sunkumo
Sudėtingas
< 15 Minučių
15 - 45 Minučių
45 m ir +
Bulvių, žirnelių ir špinatų karis
Špinatai, bulvės ir žirneliai gali sukurti neapsakomo skonio karį. Toks skonių tandemas privers pasijusti lyg sėdėtumėte autentiškoje Indijos kavinėje.
Croque-monsieur su špinatais ir ožkos sūriu
Falafeliai su jogurtiniu padažu
Taip pat atrask...