1. >Receptai
  2. >Meksikietiški „tacos“ su plėšyta kiauliena carnitas

Meksikietiški „tacos“ su plėšyta kiauliena carnitas

Kai oras dvelkia vasaros šiluma, tikriausiai nėra geresnio būdo praleisti laiką su šeima ir draugais, nei dalinantis gardžiais, aromatingais patiekalais po atviru dangumi. Vienas tokių galėtų būti meksikietiški „tacos“ su plėšyta kiauliena, dar kitaip žinoma kaip „carnitas“, kurie leidžia pajusti Meksikos virtuvės autentiškumą ir šilumą. „Carnitas“ – tai tradicinis meksikietiškas patiekalas, kilęs iš Centrinės Meksikos regiono, kur kiauliena lėtai verdama savo sultyse su įvairiais prieskoniais, kol tampa itin minkšta ir aromatinga. Leiskite šiam receptui tapti jūsų vasaros (ir ne tik) žvaigžde, sukuriančia ne tik skanias akimirkas, bet ir nepamirštamus prisiminimus.
Lengvas
2 asmenims
20 minučių
Ingredientai
2 žmonėms
2 vnt tacos paplotėlių

Šlakelis aliejaus

40 g konservuotų kukurūzų Bonduelle

40 g konservuotų raudonų pupelių Bonduelle

50 g gvakamolės

50 g pomidorų salsos

30 g čederio sūrio

Papuošimui: svogūnų laiškų, kalendros, čili



PADAŽUI

60 g graikiško jogurto

20 g chipotle pasta



CARNITAS

400 g kiaulienos nugarinės

Pagal skonį: druskos, paprikos, čili, kalendros, raudonėlio, kumino, svogūnų ir česnakų miltelių

1 vnt apelsino

1 vnt laimo
Ingredientai 2 porcijoms
2 vnt tacos paplotėlių

Šlakelis aliejaus

40 g konservuotų kukurūzų Bonduelle

40 g konservuotų raudonų pupelių Bonduelle

50 g gvakamolės

50 g pomidorų salsos

30 g čederio sūrio

Papuošimui: svogūnų laiškų, kalendros, čili



PADAŽUI

60 g graikiško jogurto

20 g chipotle pasta



CARNITAS

400 g kiaulienos nugarinės

Pagal skonį: druskos, paprikos, čili, kalendros, raudonėlio, kumino, svogūnų ir česnakų miltelių

1 vnt apelsino

1 vnt laimo
  1. Žingsnis 1
    Kiaulienos nugarinę įtrinkite prieskonių mišiniu. Įtrintą mėsą susukite į foliją ir dėkite į kepimo indą. Kkepkite orkaitėje 150°C temperatūroje apie 60 minučių.
  2. Žingsnis 2
    Išimkite mėsą iš orkaitės ir naudodami dvi šakutes suplėšykite į nedidelius gabaliukus. Tuomet gausiai apipilkite apelsino – laimo sultimis.
  3. Žingsnis 3
    Graikišką jogurtą sumaišykite su chipotle pasta.
  4. Žingsnis 4
    Tacos paplotėlius pašildykite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Šildykite 30 s. iš abiejų pusių.
  5. Žingsnis 5
    Tuomet ant pašildytų tacos paplotėlių dėkite plėšytą kiaulieną, čederio sūrį, gvakamolę, pomidorų salsą, konservuotus kukurūzus ir raudonas pupeles.
  6. Žingsnis 6
    Ant viršaus dėkite jogurto – chipotle padažą. Papuoškite svogūnų laiškais, kalendra, čili pipiru.
Leisk save nustebinti
LengvasVidutinio sunkumoSudėtingas
< 15 Minučių15 - 45 Minučių45 m ir +
Apibūdinimas
  • Ryžių salotos

    Ryžių salotos – tai lengvai pagaminamas ir labai skanus patiekalas. Pasitikėkite „Bonduelle“ ir išbandykite patys!

  • Itališkas užkandis „Bruschetta“

    Užkandžiai jums neatsiejama dienos dalis? Tuomet kartu su „Bonduelle“ nukeliaukite į Italiją pasigam...

  • Meksikietiškas troškinys

    „Bonduelle“ meksikietiškas troškinys privers suabejoti, ar patiekalą ragaujate Lietuvoje, ar esate p...