Bulvių apkepas su žaliaisiais žirneliais

Sekmadienio vakarienei su šeima ar pietums su draugais šis bulvių apkepas puikiai tiks! Apkepe esantys žalieji žirneliai pridės dar daugiau skonio. Tai patiekalas, kuris pasotins kiekvieną, net labiausiai išalkusį.
Lengvas
4 asmenims
50 minučių
Ingredientai
Ingredientai
4 žmonėms
1 skardinė Bonduelle Vapeur garuose ruošti žalieji žirneliai

400g vidutinių bulvių

2 kiaušiniai

200ml grietinėlės

200ml pieno

60g šveicariško sūrio

Šviežių žolelių

Druska ir pipirai
Ingredientai 4 porcijoms
1 skardinė Bonduelle Vapeur garuose ruošti žalieji žirneliai

400g vidutinių bulvių

2 kiaušiniai

200ml grietinėlės

200ml pieno

60g šveicariško sūrio

Šviežių žolelių

Druska ir pipirai
  1. Žingsnis 1
    Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  2. Žingsnis 2
    Užvirinkite 1,5 litro vandens su druska ir įdėkite virti bulves, supjaustytas į 4 dalis. Virkite apie 10 minučių.
  3. Žingsnis 3
    Į kepimo formą sudėkite bulves ir žirnelius.
  4. Žingsnis 4
    Į kitą dubenį sudėkite kiaušinius, pieną ir grietinėlę. Viską išplakite.
  5. Žingsnis 5
    Gautą masę pilkite ant bulvių su žirneliais.
  6. Žingsnis 6
    Apibarstykite šveicarišku sūriu ir kepkite 25 minutes.
  7. Žingsnis 7
    Išėmę iš orkaitės, pabarstykite šviežiomis žolelėmis.
Leisk save nustebinti
Lengvas
Vidutinio sunkumo
Sudėtingas
< 15 Minučių
15 - 45 Minučių
45 m ir +
  • Žirnelių ir ožkos sūrio pyragas

    Jeigu tiek jums, tiek šeimai svarbu, kad virtuvėje vyrautų sveiki receptai, tuomet siūlome išbandyti šį desertą. Keletas žingsnių, ir žirnelių ir ožkos sūrio pyragas nustebins net visko ragavusius!

  • Troškinys

    Troškinys taps greita ir sveika vakariene, kai namuose svečiuosis draugai, ar net romantiško vakaro su artimu žmogumi metu. Jis visur tiks ir visiems patiks!

  • Meksikietiškas troškinys

    „Bonduelle“ meksikietiškas troškinys privers suabejoti, ar patiekalą ragaujate Lietuvoje, ar esate pačioje Meksikoje. Keliaukime kartu!