Tortilijos receptas su vištiena, kukurūzais ir gvakamole gali būti lengvai pagardintas mėgstamomis daržovėmis ar prieskoniais. Dėl to receptą galite papildyti raudonosiomis Bonduelle pupelėmis ir suteikti patiekalui dar didesnę maistinę vertę. Vis dėlto, jeigu kokių nors ingredientų nemėgstate, pavyzdžiui, svogūno, galite jį praleisti.
Be to, šis patiekalas – įdaras ar salotos – gali būti pagardinti ir kitais ingredientais, pavyzdžiui, agurku, fermentiniu ar fetos sūriu. Platus ingredientų pasirinkimas leidžia tortilijas pasigaminti tiek šaltas, tiek šiltas. Bene dažniausias pasirinkimas – tortilija su vištiena orkaitėje. Šiuo atveju, suvyniotas tortilijas galite apiberti sūriu ir kelioms minutėms pašauti į orkaitę, kol sūris išsilydys.
Rinkdamiesi salotas patiekalui, atsižvelkite į asmeninius poreikius. Čia puikiai tinka tiek pekino, tiek gūžinės ar kitos žalios salotos. Gaminant patiekalą, svarbiausia visas daržoves tinkamai nuplauti po tekančiu vandeniu. Nors tai atrodo elementarus žingsnis, vis tik yra keli svarbūs niuansai. Paspaudę ant šios nuorodos, rasite patarimus, kaip teisingai plauti daržoves.
Jeigu paieškoje įrašysite „tortilija receptas su vištiena”, tikėtina, kad rasite daugybę patiekalų variacijų. Tačiau, lygiai taip pat galite ieškoti receptų, kurie pritaikyti vegetarams. Tortilijų įdaras be mėsos neretai būna gausus ankštinių daržovių. Ko gero, būtent todėl šis patiekalas yra vienas populiariausių pasirinkimų ir vakarėliuose – suktinukus galima paruošti bent pagal kelis skirtingus receptus.
Patiekalai su tortilijomis yra unikalūs, nes juos galima lengvai pritaikyti pagal individualų skonį. Dėl to galite pasigaminti ne tik tortiliją su vištiena, kukurūzais ir gvakamole, bet ir vegetarišką tortiliją su pupelėmis ar net aitresnių skonių mėgėjų dažnai gaminamą meksikietišką tortiliją. Nesvarbu, kurį receptą pasirinksite, visus juos dažniausiai vienija tradicinis meksikietiškos virtuvės ingredientas – kukurūzai.
Kaip ir tortilijų receptų, taip ir tortilijų lankstymo variacijų yra įvairių. Tortilijas galima sukti, lankstyti ar tiesiog perlenkti. Galutinį sprendimą lemia įdaro konsistencija ir valgymo būdas. Jeigu gaminamas šis Bonduelle tortilijos su vištiena receptas, siūlome tortiliją sulankstyti taip, kad viršus būtų atviras, o apačia – uždara:
Šiuo būdu sulankstytą tortiliją bus kur kas patogiau valgyti, nes įdaras neiškris.
Tortilija su vištiena taip pat gali būti sulankstyta „sluoksniais”. Patiesę lakštą prieš save, padarykite vertikalų įpjovimą nuo lakšto centro iki apačios. Mintyse padalinkite lakštą į keturis trikampius – 2 viršuje ir 2 apačioje. Ant kiekvieno trikampio sudėkite skirtingus ingredientus ir pradėkite lankstyti nuo įpjauto trikampio. Sulankstyta tortilija turėtų priminti didelį trikampį sudarytą iš kelių skirtingų sluoksnių.
Vis dėlto, jeigu norite pagaminti karštas tortilijas su sūriu orkaitėje, lakšto šonus sulenkite į vidurį ir sutvirtinkite, pavyzdžiui, mediniais pagaliukais. Prieš patiekdami tortilijas, išimkite pagaliukus.
Taigi, įdarytos tortilijos su vištiena ir daržovėmis ilgam pasotins organizmą ir tiks net patiems išrankiausiems. Unikalūs tortilijų receptai leidžia išmėginti skirtingus maisto produktų, prieskonių ir padažų derinius. Tad galite drąsiai eksperimentuokite kartu su Bonduelle ir nustebinti artimuosius greitu, maistingu ir lengvai pagaminamu patiekalu.