Tortilija su vištiena, kukurūzais ir gvakamole
Pasirinktų salotų
2 sunoke avokadai
1 smulkinti raudonieji svogūnai
3 smulkinti pomidorai
Laimo sultys
1 raudonoji paprika
Smulkinta kalendra
2-3 v.š. alyvuogių aliejaus
500 g pjaustyta vištienos krūtinėlė
1/2 a.š. cinamono
1/2 a.š. paprikos milteliai
1 smulkintas svogūnas
Smulkinta raudonoji ir žalioji paprika
Tortilijos lakštai
Pasirinktų salotų
2 sunoke avokadai
1 smulkinti raudonieji svogūnai
3 smulkinti pomidorai
Laimo sultys
1 raudonoji paprika
Smulkinta kalendra
2-3 v.š. alyvuogių aliejaus
500 g pjaustyta vištienos krūtinėlė
1/2 a.š. cinamono
1/2 a.š. paprikos milteliai
1 smulkintas svogūnas
Smulkinta raudonoji ir žalioji paprika
Tortilijos lakštai
- Žingsnis 1Paruoškite gvakamolę. Avokadą išskaptuokite iš žievės ir sutrinkite. Sumaišykite su raudonuoju svogūnu, pomidorais, laimo sultimis ir raudonąja paprika. Gardinkite prieskoniais, kalendra. Norint suteikti kremiškumo, pridėkite 1-2 v.š. alyvuogių aliejaus.
- Žingsnis 2Vištiena gardinkite prieskoniais, cinamonu ir paprikos milteliais. Vištieną apkepkite alyvuogių aliejuje su svogūnu ir paprika. Pridėkite kukurūzus, pomidorus.
- Žingsnis 3Tortilijos lakštus pašildykite. Į ją sukite vištienos mišinį, pasirinktas salotas, daržoves. Galite pagardinti sūriu.
Meksikietiškas troškinys
„Bonduelle“ meksikietiškas troškinys privers suabejoti, ar patiekalą ragaujate Lietuvoje, ar esate pačioje Meksikoje. Keliaukime kartu!
Itališkas užkandis „Bruschetta“
Užkandžiai jums neatsiejama dienos dalis? Tuomet kartu su „Bonduelle“ nukeliaukite į Italiją pasigamindami itališką užkandį „bruschetta“.
Daržovių apkepas
Daržovės – tai ne tik gardus ir spalvingas patiekalų akcentas, bet ir nepakeičiamas vitaminų, mineralų bei skaidulų šaltinis. Geriausia tai, jog yra daugybė būdų, kaip jas galite įtraukti į savo kasdienę mitybą. Vienas tokių – gardus, maistingas ir sotus vegetariškas daržovių apkepas. Jis puikiai tinka tiek šeimos pietums, tiek vakarienei, be to, yra skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Taip pat šis patiekalas yra šauni galimybė išnaudoti namuose turimas daržoves ir paversti savo mitybą ne tik palankesne sveikatai, bet ir įdomesne. Tad kviečiame nieko nelaukti ir išbandyti mūsų receptą!
Tortilijos su vištiena – naudingi patarimai gaminantiems
Tortilijos receptas su vištiena, kukurūzais ir gvakamole gali būti lengvai pagardintas mėgstamomis daržovėmis ar prieskoniais. Dėl to receptą galite papildyti raudonosiomis Bonduelle pupelėmis ir suteikti patiekalui dar didesnę maistinę vertę. Vis dėlto, jeigu kokių nors ingredientų nemėgstate, pavyzdžiui, svogūno, galite jį praleisti.
Be to, šis patiekalas – įdaras ar salotos – gali būti pagardinti ir kitais ingredientais, pavyzdžiui, agurku, fermentiniu ar fetos sūriu. Platus ingredientų pasirinkimas leidžia tortilijas pasigaminti tiek šaltas, tiek šiltas. Bene dažniausias pasirinkimas – tortilija su vištiena orkaitėje. Šiuo atveju, suvyniotas tortilijas galite apiberti sūriu ir kelioms minutėms pašauti į orkaitę, kol sūris išsilydys.
Rinkdamiesi salotas patiekalui, atsižvelkite į asmeninius poreikius. Čia puikiai tinka tiek pekino, tiek gūžinės ar kitos žalios salotos. Gaminant patiekalą, svarbiausia visas daržoves tinkamai nuplauti po tekančiu vandeniu. Nors tai atrodo elementarus žingsnis, vis tik yra keli svarbūs niuansai. Paspaudę ant šios nuorodos, rasite patarimus, kaip teisingai plauti daržoves.
Įvairūs tortilijų receptai tiek visavalgiams, tiek vegetarams
Jeigu paieškoje įrašysite „tortilija receptas su vištiena”, tikėtina, kad rasite daugybę patiekalų variacijų. Tačiau, lygiai taip pat galite ieškoti receptų, kurie pritaikyti vegetarams. Tortilijų įdaras be mėsos neretai būna gausus ankštinių daržovių. Ko gero, būtent todėl šis patiekalas yra vienas populiariausių pasirinkimų ir vakarėliuose – suktinukus galima paruošti bent pagal kelis skirtingus receptus.
Patiekalai su tortilijomis yra unikalūs, nes juos galima lengvai pritaikyti pagal individualų skonį. Dėl to galite pasigaminti ne tik tortiliją su vištiena, kukurūzais ir gvakamole, bet ir vegetarišką tortiliją su pupelėmis ar net aitresnių skonių mėgėjų dažnai gaminamą meksikietišką tortiliją. Nesvarbu, kurį receptą pasirinksite, visus juos dažniausiai vienija tradicinis meksikietiškos virtuvės ingredientas – kukurūzai.
Kaip suvynioti tortilijas?
Kaip ir tortilijų receptų, taip ir tortilijų lankstymo variacijų yra įvairių. Tortilijas galima sukti, lankstyti ar tiesiog perlenkti. Galutinį sprendimą lemia įdaro konsistencija ir valgymo būdas. Jeigu gaminamas šis Bonduelle tortilijos su vištiena receptas, siūlome tortiliją sulankstyti taip, kad viršus būtų atviras, o apačia – uždara:
- išskleidę lakštą prieš save, šiek tiek žemiau vidurio sudėkite gvakamolę, salotas ir vištieną,;
- užlenkite lakšto apačią į viršų, o šonus – į lakšto vidurį.
Šiuo būdu sulankstytą tortiliją bus kur kas patogiau valgyti, nes įdaras neiškris.
Tortilija su vištiena taip pat gali būti sulankstyta „sluoksniais”. Patiesę lakštą prieš save, padarykite vertikalų įpjovimą nuo lakšto centro iki apačios. Mintyse padalinkite lakštą į keturis trikampius – 2 viršuje ir 2 apačioje. Ant kiekvieno trikampio sudėkite skirtingus ingredientus ir pradėkite lankstyti nuo įpjauto trikampio. Sulankstyta tortilija turėtų priminti didelį trikampį sudarytą iš kelių skirtingų sluoksnių.
Vis dėlto, jeigu norite pagaminti karštas tortilijas su sūriu orkaitėje, lakšto šonus sulenkite į vidurį ir sutvirtinkite, pavyzdžiui, mediniais pagaliukais. Prieš patiekdami tortilijas, išimkite pagaliukus.
Taigi, įdarytos tortilijos su vištiena ir daržovėmis ilgam pasotins organizmą ir tiks net patiems išrankiausiems. Unikalūs tortilijų receptai leidžia išmėginti skirtingus maisto produktų, prieskonių ir padažų derinius. Tad galite drąsiai eksperimentuokite kartu su Bonduelle ir nustebinti artimuosius greitu, maistingu ir lengvai pagaminamu patiekalu.