Keletas papildomų patarimų, kad šios įdarytos paprikos su ryžiais, kukurūzais ir maskarponės sūriu gautųsi nepriekaištingai:
- Kokias paprikas rinktis? Rinkitės tvirtas, sodrios spalvos paprikas, nes jos geriau išlaiko formą kepant.
- Kaip kepti įdarytas paprikas? Rekomenduojame naudoti keraminį arba stiklinį kepimo indą, kuris tolygiai paskirsto šilumą, užtikrindamas, kad paprikos, įdarytos sūriu, ryžiais ir kukurūzais, iškeptų vienodai. Įdėjus paprikas į paruoštą indą, svarbu palikti pakankamai vietos tarp jų, kad karštas oras galėtų laisvai cirkuliuoti, užtikrindamas tolygų kepimą.
- Kiek laiko kepti įdarytas paprikas? Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo paprikų dydžio ir norimo minkštumo. Paprastai pakanka 30 min., kad įdaryta paprika orkaitėje taptų minkšta, tačiau neištižtų. Jei mėgstate traškesnes paprikas, kepkite šiek tiek trumpiau.
- Kaip išlaikyti drėgmės balansą? Tam, kad įdarytos paprikos be mėsos nebūtų per sausos, įsitikinkite, kad naudojate pakankamai maskarponės sūrio. Jis suteikia įdarui kremiškumo ir padeda išlaikyti drėgmę. Jei norite dar sultingesnio patiekalo, ant įdarytų paprikų galite uždėti šiek tiek pomidorų padažo arba šviežių pomidorų griežinėlių, prieš jas kepdami.
Mėgaukitės gardžiais, maistingais ir spalvingais pietumis ar vakariene, kurių pagrindinis akcentas – šios nuostabios įdarytos paprikos vegetarams ir ne tik!