Vegetariška lazanija su pupelėmis kario padaže ir kukurūzais
200 g konservuotų kukurūzų „Bonduelle“,
200 g konservuotų baltųjų pupelių kario padaže „Bonduelle“,
200 g konservuotų raudonųjų pupelių „Bonduelle“ „Vapeur“,
400 g konservuotų smulkintų pomidorų,
180 g raudonųjų paprikų,
150 g svogūnų,
20 g česnako,
150 g čederio sūrio,
150 g fermentinio sūrio,
15 g baziliko,
10 g cukraus,
druskos, maltų juodųjų pipirų,
aliejaus,
kalendros,
aitriųjų pipirų
200 g konservuotų kukurūzų „Bonduelle“,
200 g konservuotų baltųjų pupelių kario padaže „Bonduelle“,
200 g konservuotų raudonųjų pupelių „Bonduelle“ „Vapeur“,
400 g konservuotų smulkintų pomidorų,
180 g raudonųjų paprikų,
150 g svogūnų,
20 g česnako,
150 g čederio sūrio,
150 g fermentinio sūrio,
15 g baziliko,
10 g cukraus,
druskos, maltų juodųjų pipirų,
aliejaus,
kalendros,
aitriųjų pipirų
- Žingsnis 1Svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus 4–5 min. Įtarkuokite česnaką ir dar pakepkite 2–3 min. Sudėkite baltąsias ir raudonąsias pupeles bei kukurūzus – viską išmaišykite.
- Žingsnis 2Į konservuotus pomidorus įdėkite druskos, cukraus, baziliko ir juodųjų pipirų – viską sutrinkite trintuvu. Sutarkuokite čederio ir fermentinį sūrį.
- Žingsnis 3Sluoksniuokite lazaniją: kepimo formos apačią ištepkite keliais šaukštais sutrintų konservuotų pomidorų, dėkite tortilijas taip, kad pasidengtų vienu sluoksniu. Jei reikia, nebijokite perpjauti tortilijas taip, kad jos gražiai padengtų jūsų naudojamą formą. Ant tortilijos sluoksnio dėkite daržovių-pupelių įdaro, pilkite kelis šaukštus trintų pomidorų, pabarstykite tarkuotu sūriu. Tuomet viską dar pakartokite. Viršutinį tortilijų sluoksnį aptepkite trintų pomidorų padažu, gausiai pabarstykite sūriu ir kepkite 180 oC laipsnių orkaitėje 15 min.
- Žingsnis 4Papuoškite kalendros lapeliais ir smulkintais aitriaisiais pipirais. Štai ir viskas – mėgaukitės ką tik paruošta vegetariška lazanija su pupelėmis kario padaže ir kukurūzais.
Vegetariškos tortilijos
Tortilijos – tai visame pasaulyje sparčiai populiarėjantis meksikietiškas patiekalas. Šiandien tortilijų receptai kuriami iš skirtingų maisto produktų ir gardinami savitais prieskoniais. Dairotės greitai paruošiamo, ryškaus skonio recepto? Siūlome išbandyti lengvai pagaminamą vegetariškos tortilijos versiją. Jei norisi patiekalo su mėsa, į ingredientų sąrašą galite įtraukti, pavyzdžiui, maltą jautieną. Patiekalai iš tortilijų – smagi ir skani idėja draugų vakarėliui ar šeimos savaitgaliui. Taigi, kaip tinkamai pasiruošti?
Meksikietiškos kukurūzų salotos
Meksikietiškos virtuvės įkvėptos kukurūzų salotos – tai spalvingas ir gaivus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip garnyras prie grilio patiekalų. Saldžių kukurūzų ir traškios raudonosios paprikos derinys su lengvu citrininiu padažu pasižymi ne tik išraiškingu skoniu, bet ir maloniu gaivumu. Meksikietiškos kukurūzų salotos – idealus pasirinkimas ieškantiems greito, tačiau maistingo sprendimo pietums ar vakarienei. Išbandykite!
Kukurūzų pyragaičiai su tzatziki padažu
Ar kukurūzai yra tas ingredientas, kurį norisi dėti visur? Pristatome gardų, sveikuolišką užkandį specialiai jums – tai kukurūzų pyragaičiai su „tzatziki“ padažu! Puikiai dienos pradžiai.