Pinterest

Indiškas vištienos karis

Aromatingas, švelniai aštrus ir nepaprastai kreminis – šis indiškas vištienos karis yra tikras komforto maistas, kuris užburia savo sodriu skoniu ir švelnia tekstūra. Grietinėlėje troškinta vištiena, papildyta šparaginėmis pupelėmis ir saldžiomis geltonosiomis paprikomis, sukuria subalansuotą patiekalą, kuris ne tik sušildo kūną, bet ir pripildo namus nepakartojamu prieskonių aromatu. Lengvai paruošiamas ir maistingas, šis vištienos karis puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms vakarienėms su šeima ar draugais.
Lengvas
4 asmenims
20 minučių
Ingredientai
4 žmonėms
1 skardinės „Bonduelle“ šparaginių pupelių;

1 saujos laiškinių svogūnų;

2 geltonųjų paprikų;

500 g vištienos krūtinėlės;

2 v. š. saulėgrąžų aliejaus;

200 ml daržovių sultinio;

250 ml grietinėlės;

1–2 v. š. krakmolo;

1 v. š. kario prieskonių;

druskos ir pipirų.
Ingredientai 4 porcijoms
1 skardinės „Bonduelle“ šparaginių pupelių;

1 saujos laiškinių svogūnų;

2 geltonųjų paprikų;

500 g vištienos krūtinėlės;

2 v. š. saulėgrąžų aliejaus;

200 ml daržovių sultinio;

250 ml grietinėlės;

1–2 v. š. krakmolo;

1 v. š. kario prieskonių;

druskos ir pipirų.

Receptas pagamintas su

Žaliosios šparaginės pupelėsŽaliosios šparaginės pupelės
  1. Žingsnis 1
    Laiškinius svogūnus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais.
  2. Žingsnis 2
    Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite kubeliais.
  3. Žingsnis 3
    Vištienos krūtinėlę supjaustykite stambiais kubeliais ir iškepkite keptuvėje. Apibarstykite prieskoniais.
  4. Žingsnis 4
    Į vištieną sudėkite papriką, svogūnų laiškus, įpilkite sultinį ir grietinėlę, užvirkite. Užvirus, uždenkite ir troškinkite 10 minučių. Vėliau įdėkite krakmolą.
  5. Žingsnis 5
    Šparagines pupeles nusausinkite ir sudėkite į padažą. Viską trumpai patroškinkite.
  6. Žingsnis 6
    Viską pagardinkite kario prieskoniais, druska ir pipirais. Papuoškite svogūnų laiškais.
Leisk save nustebinti
Lengvas
Vidutinio sunkumo
Sudėtingas
< 15 Minučių
15 - 45 Minučių
45 m ir +
  • Troškinys

    Troškinys

    Troškinys taps greita ir sveika vakariene, kai namuose svečiuosis draugai, ar net romantiško vakaro su artimu žmogumi metu. Jis visur tiks ir visiems patiks!

  • Itališkas užkandis „Bruschetta“

    Itališkas užkandis „Bruschetta“

    Užkandžiai jums neatsiejama dienos dalis? Tuomet kartu su „Bonduelle“ nukeliaukite į Italiją pasigamindami itališką užkandį „bruschetta“.

  • Žaliosios salotos su mocarelos sūriu

    Žaliosios salotos su mocarelos sūriu

    Salotos su trijų rūšių žaliomis daržovėmis bei mocarelos sūriu puikiai tiks papildyti jūsų vitaminų atsargas! Greitai pagaminama ir beprotiškai skanu.

Idėjos, kaip patiekti

Tam, kad šis indiškas vištienos karis dar labiau atskleistų savo skonį, jį galima patiekti:

  • Su kvapniais ryžiais – klasikinis pasirinkimas yra „Basmati“ arba „Jasmine“ ryžiai, kurie sugeria aromatingą padažą ir papildo kario skonį.
  • Su indiška duona – patiekite karį su „naan“ arba „chapati“ duonelėmis, kurios puikiai tinka padažui semti.
  • Su šviežiomis žalumynų salotomis – šalia patiekite lengvas agurkų ir pomidorų salotas su mėtomis, kurios suteiks gaivumo ir puikiai derės su sodriu kario skoniu.
  • Su riešutais – norėdami suteikti šiam patiekalui papildomo traškumo, galite jį pagardinti skrudintais anakardžiais ar migdolų drožlėmis.
  • Su žaliosios citrinos skiltelėmis – prieš pat patiekimą užspauskite šiek tiek žaliosios citrinos sulčių – jos suteiks gaivų citrusinį poskonį.

Šis vištienos kario receptas – tobulas pasirinkimas kiekvienam, svajojančiam apie skonių fiestą savo lėkštėje. Išbandykite ir įsitikinkite!