Norint pamatyti filmuką, turite sutikti su Youtube slapukais
Avinžirniai indiškai
Lengvas
4 asmenims
30 minučių
Ingredientai
4 žmonėms
1 skardinė (310 g) „Bonduelle“ avinžirnių
1 v. š. indiškos prieskonių pastos „Tandoori“
3 v. š. aliejaus
300 g basmati ryžių
½ agurko
Maltų kuminų ir (arba) česnako (nebūtinai)
150 g graikiško jogurto
1 svogūnas
1 poras
1 raudonoji paprika
1 skardinė (400 ml) kokosų pieno
½ ryšelio kalendrų
- trintuvė
Ingredientai 4 porcijoms
1 skardinė (310 g) „Bonduelle“ avinžirnių
1 v. š. indiškos prieskonių pastos „Tandoori“
3 v. š. aliejaus
300 g basmati ryžių
½ agurko
Maltų kuminų ir (arba) česnako (nebūtinai)
150 g graikiško jogurto
1 svogūnas
1 poras
1 raudonoji paprika
1 skardinė (400 ml) kokosų pieno
½ ryšelio kalendrų
- trintuvė
Receptas pagamintas su
'Vapeur' avinžirniai
Žingsnis 1
Avinžirnius perplaukite vandeniu ir palikite gerai nuvarvėti. Sumaišykite prieskonių pastą su 1 v. š. aliejaus. Įmaišykite avinžirnius ir atidėkite pasimarinuoti.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius pagal pakuotės instrukciją. Išpjaukite iš agurko sėklalizdį, agurką stambiai sutarkuokite. Sumaišykite agurką su jogurtu. Jei norite, pagardinkite žiupsneliu kuminų arba česnako.
Žingsnis 3
Susmulkinkite svogūną. Supjaustykite porą žiedais, o papriką kubeliais.
Žingsnis 4
Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 v. š. aliejaus. Apkepkite svogūną (1 min). Sudėkite į keptuvę papriką ir porą, kepkite viską kartu dar 4 min. Supilkite avinžirnius su visu skysčiu, kuriame jie marinavosi. Supilkite į keptuvę kokosų pieną ir pakaitinkite dar 3 min.
Žingsnis 5
Paskirstykite ryžius į 4 lėkštes. Šalia įdėkite avinžirnių masės. Apibarstykite stambiai kapotomis kalendromis ir patiekite su jogurto padažu.
Žingsnis 6
Jeigu į jogurto padažą įbersite smulkiai supjaustytų 1 mėtos šakelės lapelių, jis bus dar gaivesnis.
Žingsnis 7
Variantas su mėsa
Naudokite 1 skardinę avinžirnių (150 g) ir 200 g vištienos krūtinėlės (sumaišykite su marinatu).
Veganiškas variantas Naudokite kokosų jogurtą.
Leisk save nustebinti
LengvasVidutinio sunkumoSudėtingas
< 15 Minučių15 - 45 Minučių45 m ir +
Apibūdinimas▶
Makaronai su brokoliais ir rikotos sūriu
Lengvai paruošiami makaronai, tinkantys kiekvienam. Brokoliai ir rikotos sūris – pikantiški šio gardaus patiekalo prieskoniai. Leisk jiems nustebinti jus ir jūsų svečius!
Falafeliai su jogurtiniu padažu
Avinžirnių kamuoliukai
Šie avinžirnių kamuoliukai yra itin paprastai ir greitai paruošiami bei gali būti patiekti kaip užka...